Domů INSPIRACE DOMÁCÍ PŘÍPRAVA ČESKÁ WHISKY Z BLATNÉ

ČESKÁ WHISKY Z BLATNÉ

192

Zámecká palírna v Blatné, která stojí za oceňovanými a oblíbenými destiláty, jako je Baron Hildprandt, letos rozšířila svůj sortiment o exkluzivní novinku, whisky s názvem Martin’s Barrel

České slady jsou považovány za nejlepší na světě. Stejně jako byla před lety nemyslitelná dnes proslulá japonská whisky, je možné, že i ta česká jednou dobude svět,“ říká mistr destilatér Václav Šitner, který za whisky Martin’s Barrel stojí. „Je důležité zmínit, že whisky se u nás vyráběla již v 60. letech. Tehdy však nebylo k dispozici vše potřebné v důstojné kvalitě. Dnes máme na výrobu vypálené sudy z kvalitního českého dubového dřeva, kvalitní rašelinu ze Soběslavi a slad z proslulé Sladovny Bruntál s její stoletou tradicí,“ osvětluje Václav Šitner.

Whisky Martin’s Barrel se začala stařit v roce 2016 a první její limitovaná edice přišla na svět na konci letošního roku. Díky nakuřovanému sladu, který je základem New Make B.Barrel, doplňuje chuť a vůni Martin’s Barrel příjemná nakouřenost. Letošní limitovaná edice obsahuje 43,3 % alkoholu a nejlépe si ji vychutnáte při pokojové teplotě. V Blatné předpokládají, že v roce 2020 bude na trh uvedena další limitovaná série. A proč právě Martin’s Barrel? Whisky byla pojmenována po Martinech, kteří nejvíce ovlivnili vznik tohoto unikátního produktu.