Silvestrovské míchačky s alkoholem i ohňem

MÍCHANÉ NÁPOJE

Nemáte zapalovač?“

zeptá se Martin v okamžiku, kdy nám míchá jeden z nejlepších drinků našeho soukromého mejdanu Pampero Sour. Vrchní barman plzeňské likérky Stock, který se v minulých letech pyšnil titulem Barman roku či byl třetím nejlepším barmanem na mistrovství světa, seřízl nožem kůru z pomeranče, umně ji stočil do spirály a zmáčknul. Šťáva, která vystříkla, se v ohni zapalovače změnila v oslnivý třpytivý plamen.

Silice v kůře jsou plné aromatických olejů a ty jsou hořlavé,“ vysvětluje, zatímco se podívanou snažím vyfotit. „Drink, který si klidně namícháte i doma, tak zástřik příjemně ovoní,“ dodává a ukazuje ingredience z koktejlu, které objevíte v receptech všech drinků vpravo.

„A Pampero rituál znáte?“ pokračuje, zatímco máčí jednu stranu osminky nakrájené limetky v mleté kávě, druhou ve třtinovém cukru. „Limetku musíte vycucnout a pak hned vypít panáka venezuelského rumu. Funguje to báječně a všechny chutě se v puse dokonale promísí,“ vysvětluje. Docela chutný rituál, nemyslíte?

ZDROJ: M.CZ