JSTE ZDE
DOMÁCI STRÁNKA > FOOD AND BEVERAGES > Němci přišli na chuť steakům po internetu

Němci přišli na chuť steakům po internetu

STEAK

Po vstupu následuje hygienická smršť - rotující kartáčky zbaví boty i sebemenších nečistot, čidly řízené trysky nastříkají na ruce dezinfekci a host na sebe navlékne úbor ne nepodobný chirurgickému. Teprve až hygiena usmrtí bakterie i viry, mohou vyvolení vkročit do komnaty o ploše 24 metrů čtverečních.

Při teplotě kolem nuly tu na svou hvězdnou chvíli čekají skvosty z celého světa - z Argentiny, Japonska a Kanady. Nejlepší hovězí a vepřové, které se dá koupit - zboží v ceně kolem miliónu eur (27 miliónů korun).

Zákazníci se dožadují podrobných informací

https://www.novinky.cz/muzi/428564-nemci-prisli-na-chut-steakum-po-internetu.html
STEAK SE ZELENINOU

A co se vlastně v řezníkově trezoru skrývá? Steaky, kotlety a medailonky s průměrnou cenou 700 eur (18 900 korun) za kilogram. Delikatesy, které nikdy neskončí na pultech oddělení masa a uzenin v supermarketech. Bez zbytečných prostojů zamíří rovnou k zákazníkům - jako expresní zásilky UPS ve speciálních, na míru „šitých“ polystyrenových krabičkách s chladicími prvky.

„Do 24 hodin dorazí balíčky na kterékoli místo ve Spolkové republice,“ ujišťuje Schulte, šéf úspěšného online zasilatelství Gourmetfleisch.de z německého Mönchengladbachu.

Ačkoli spotřeba masa v SRN v posledních letech soustavně klesá, počet těch, kteří si mohou dovolit vysokou kvalitu, naopak nepřetržitě roste.

„Naši zákazníci se zajímají o původ zvířat, chtějí vědět, čím je farmáři krmili, jak se o ně starali, jak se vyvíjely přírůstky,“ svěřuje se Schulte týdeníku Der Stern. „Když si jsou jisti, že věci jdou tak, jak by měly jít, neváhají za lahůdky utratit i pěkné peníze.“

Vyprodáno týdny před porážkou

Z hladu Němců po fajnůstkách těží nejedno řeznické zasilatelství. Kupříkladu firma Mycow.de mívá balíčky s pochoutkami plemene aberdeen-anguského skotu původem ze Skotska a limousinského skotu z jihozápadní Francie vyprodány týdny i měsíce před porážkou.

Gourmetflesich.de zase sází na dlouhodobé zájemce. Každé první pondělí v měsíci dostávají předplatitelé miniochutnávku vybraných kousků. Nechybí mezi nimi ani skvosty plemene Tajimagyu z japonského Kóbe, kde se ročně neporáží víc než tři tisíce kusů. Zvířata se nenapájejí pivem, jak se občas uvádí, ale dobytek vyrůstá v prostředí bez stresu a farmy jim dopřávají masáže proti ochablosti svalů.

Vánoční inspirace

Steak
STEAK A MŇAM

Schulte si před deseti lety na tradiční vánoční dovolené v USA všiml, že řada amerických rodin si úplně běžně objednává maso a uzeniny prostřednictvím internetu.

„Když to funguje v Americe, proč by to nešlo u nás?“ ptal se sám sebe. Krátce potom začal od základů měnit tehdy firmu svých rodičů. Z malého rodinného řeznictví s více než stoletou tradicí s deseti zaměstnanci se tak zrodil silný a zdravý podnik se 120 lidmi a ročním obratem přes 35 miliónů eur (945 miliónu korun).

Top

Pokračováním v prohlížení tohoto webu souhlasíte s používáním souborů cookie. více informací zde

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno tak, aby umožňovalo "nejlepší cookies". Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení souborů cookie nebo kliknete na tlačítko "Souhlasím" níže, souhlasíte s tím.

Zavřít

Anabolické suplementy a legální anabolika