Domů INSPIRACE DOMÁCÍ PŘÍPRAVA NOVÝ OSVĚŽUJÍCÍ DRINK

NOVÝ OSVĚŽUJÍCÍ DRINK

8

Novinka, která by neměla zůstat utajena těm, kteří milují kvalitní nápoje. Ciao Spritz je vyroben podle původní receptury z hroznů odrůdy Glera doplněné přírodními bylinnými aromaty. Díky složení z nejkvalitnějších přísad tento stoprocentně italský aperitiv rozvine ihned po otevření dokonalou a plnou hořkosladkou chuť, kterou můžete umocnit několika kostkami ledu, plátkem pomeranče nebo olivou.

Ciao Spritz a led. Nic víc!

Drink CiaoSpritz je namíchán z vybraných přísad v ideálním poměru tak, že jej stačí pouze vychladit, otevřít a podávat.

Pozvěte přátele nebo si vychutnejte romantické posezení ve dvou se sklenicí naplněnou lahodným drinkem CiaoSpritz. Jeho oranžová barva s odlesky slunečních paprsků v kombinaci s elegantní chutí hořkosladkých tónů a tropickým ovocným aroma přispěje k příjemné a nezapomenutelné atmosféře nejen slunečných dnů.

Koktejl s dlouhou historií

Historie Spritzu se začala psát v 19. století během období habsburské nadvlády v Benátsku. Bývalo zvykem dát si před jídlem skleničku prosecca s likérem bitter. Vojákům a diplomatům habsburské říše vadil vysoký obsah alkoholu v místních vínech a proto se dožadovali jeho ředění. Při zvolání „Spritzen“ hostinský jejich víno naředil vodou nebo likérem bitter. Později se rozšířilo používání sodové vody, což dalo vzniknout koktejlu Spritz. Voda s bublinkami přidala do té doby neperlivému náboji tu správnou jiskru.

ZDROJ: IM.cz