Domů PRODUKTY Nízkosacharidová kaše

Nízkosacharidová kaše

6

s ořechy a smetanou

Recept na tuto výbornou kaši z kešú ořechů jsem poprvé viděla na blogu královny low carb a paleo stravování Lucie Grusové. Chutná dokonale i bez obilnin a cukru. Doporučuji vyzkoušet, u nás si pochutnaly i děti.

CASHEW KAŠE
CASHEW KAŠE

Ingredience pro 6 porcí

Na kaši

  • 240 g nesolených oříšků kešú
  • 450 ml 30% smetany ke šlehání
  • 300 ml vody
  • 3 špetky soli

K podávání

  • 3 lžíce másla
  • 6 špetek mleté skořice
  • 6 špetek mletého kardamomu
  • 3 hrsti borůvek
  • 30 g granátového jablka

Postup

Krok 1: Nejprve namočte do vody celé kešú. Buď do studené asi na dvě hodiny, nebo do teplé na 30 minut. 

Krok 2: Pak ořechy sceďte, propláchněte čerstvou studenou vodou a osušte. 

Krok 3: Opláchnuté ořechy dejte do výkonného mixéru, přilijte smetanu a vodu a důkladně rozmixujte dohladka. 

Krok 4: Pak do této směsi přidejte špetku soli, přelijte ji do hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu. Kaše dokonale zhoustne. 

Krok 5: Kaši nechte krátce projít varem a pak ji teplou servírujte s rozpuštěným máslem, mletou skořicí a kardamomem. Přidejte borůvky a jádra z granátového jablíčka. Kaši nemusíte nijak doslazovat, kešú jí dodají přirozenou sladkost. 

Tento recept patří do nízkosacharidové diety, při které se hlídá co nejmenší množství sacharidů. A pokud se snažíte zhubnout, musíte k tomu počítat i kalorie

ZDROJ: PZ.cz