Čočkové palačinky – bezlepkové placky pouze z čočky a vody jsou plné bílkovin

redakceDOPORUČUJEME1 month ago6 Views

Postup přípravy

  1. Čočku vsypte do nádoby robotu, zalijte vodou a nechte nejméně 3 hodiny máčet, můžete i přes noc.
  2. Čočku pak rozmixujte na velmi jemný krém a podle chuti ho osolte. Palačinky můžete smažit hned, ale ještě lépe to půjde, když si těstíčko odpočine – opět můžete nechat stát i přes noc.
  3. Nejlépe palačinkovou pánev rozehřejte při středně vyšší teplotě a pak lehce potřete olejem, který také nechte rozehřát. Vlijte asi osminu těstíčka, spodkem naběračky ho rozetřete po pánvi a smažte asi 1½ minuty. Pak palačinku obraťte a osmažte z druhé strany.
  4. Usmažené palačinky klaďte na sebe na talíř a přikrývejte je utěrkou nebo alobalem. V alobalu je můžete také uchovat, pokud je nespotřebujete hned.

PRIMA TIPY: Palačinky můžete připravit dopředu a před podáváním ohřát. Skvělé jsou například stočené jako tortilla s jednoduchou náplní se sýrem a/nebo šunkou, listem salátu či jinou zeleninou, ale fantazii ohledně náplní se meze nekladou. Chcete-li palačinky silnější, použijte méně vody. Pro výraznější chuť můžete místo vody použít vývar nebo nejrůznější koření. Hotové palačinky můžete také zmrazit. Jsou i skvělou přílohou k různým pikantnějším jídlům, jako je kari.

Hledáte spíše klasiku? Připravte výborné palačinky jako od maminky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
Loading Next Post...
Optimized by Optimole
SLEDUJ
svgTrending svg 0 Cart
POPULÁRNÍ svg
POSUNOUT NAHORU
Loading

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...

Cart
Cart updating

ShopsvgYour cart is currently is empty. You could visit our shop and start shopping.

Exit mobile version
Ověřeno MonsterInsights