Postup přípravy
-
Ve vroucí vodě s 1 polévkovou lžící cukru vařte hrášek 1 minutu, poté sceďte tak, abyste uchovali vodu, ve které se hrášek vařil. Hrášek propláchněte v ledové vodě a nechte okapat.
-
Do mixéru dejte hrášek, tahini, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a cukr krupici. Rozmixujte, pokud je konzistence hustší, přidejte 30 g nebo dle potřeby i více vody, ve které se vařil hrášek. Rozmixujte, směs propasírujte přes jemný cedník a dejte do lednice co nejrychleji vychladit.
-
Olivy vykapejte a dejte do sušičky nebo do trouby a usušte je do tvrda. Po usušení rozsekejte najemno.
-
Olivový olej zahřejte v malém rendlíku na 80 °C, přidejte nasekanou petržel a mixujte 1 minutu ponorným mixérem. Přeceďte přes jemný cedník.
-
Avokádo rozpulte, vyndejte pecku. Každou polovinu rozpulte, opatrně sejměte slupku a nakrájejte na měsíčky.
-
PODÁVÁNÍ: Do středu talíře dejte hráškový hummus a lžící do středu udělejte důlek. Do něho nalijte petrželkový olej, okolo rozložte měsíčky avokáda a posypejte sušenými olivami. Ozdobte bylinkami.
Vinograf potěší milovníky vína i skvělé kuchyně
Oblíbená restaurace a vinný bar Vinograf láká na příjemný koncept, kde si k zajímavým vínům z celého světa dáte i výborné jídlo inspirované italskou, francouzskou a španělskou kuchyní s moderními prvky. Základem nabídky je široká kolekce vín převážně z menších rodinných vinařství. Vinný lístek čítá přes 400 vín z Čech, Moravy i ze světa, z toho je zhruba 40 vín po skleničce. A k dobrému vínu patří skvělé jídlo, ve Vinografu najdete propracované sezónní menu, které vymýšlí kreativní šéfkuchař Radek David a jeho pravá ruka šéfkuchař Andrej Mišutka.
Vyzkoušejte také klasický hummus z cizrny podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Extra jemný domácí hummus z cizrny