Postup přípravy
-
Rozmixujte cizrnu s česnekem, citronovou šťávou a olivovým olejem dohladka, osolte a opepřete. Pokud by se vám hummus zdál příliš hustý, přidejte trochu studené vody. Dejte na hodinu chladit do lednice.
-
V hlubší pánvi rozpalte přibližně centimetrovou vrstvu oleje. V misce smíchejte mouku, papriku, vsypte cizrnu a protřeste, aby se jednotlivá zrnka obalila. Osmažte je dozlatova a nechte okapat na papírové utěrce.
-
Hummus dejte do servírovací mísy, navrch nasypte smaženou cizrnu, osolte, opepřete, poprašte paprikou, ozdobte bylinkami a olejem. Doplňte slanými tyčkami, krekry nebo hranolky čerstvé zeleniny.
Vyzkoušejte také extra jemný hummus podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Extra jemný domácí hummus z cizrny
Inspirujte se i dalšími recepty z cizrny