Postup přípravy:
-
Jablka pokrájejte na malé kostičky. Cibuli a česnek oloupejte a pokrájejte najemno, zázvor nastrouhejte.
-
Do hrnce dejte veškeré suroviny, vařečkou vše promíchejte, postavte na sporák, vše přiveďte k varu, teplotu snižte a na mírném ohni vařte přibližně 45 minut (dokud se vše krásně nerozvaří a čatní pěkně zhoustne). Průběžně kontrolujte, aby se čatní nepřepálilo.
-
Hotové čatní dejte do sterilizovaných sklenic a uskladněte na chladném místě. Po otevření čatní skladujte v lednici.
P.S. Kyselost a pálivost můžete lehce upravit podle své chuti. Můžete tedy lehce ubrat ocet a chilli.
Kdo má rád indickou kuchyni, může si dopřát butter chicken podle našeho videoreceptu:
Kompletní recept najdete ZDE: Indické butter chicken
Nebo zkuste další recepty na čatní: