Postup přípravy:
-
Kachnu omyjte, osušte a pořádně ze všech stran osolte i zevnitř, dejte do hrnce a přidejte česnek, badyán a víno.
-
Vše přiveďte k varu, poté oheň ztlumte na minimum a pod pokličkou vařte zhruba 4 hodiny.
-
Kachnu vyndejte a nechte zchladnout a poté ji celou oberte. Stranou dejte kůži a kosti a maso rozeberte na drobné kousky a promíchejte se zbylou scezenou šťávou (já přidávám do masa i uvařený rozmačkaný česnek).
-
Maso ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Maso nandejte do skleniček a skladujte v ledničce.
Rillettes jsou výborné s plátkem čerstvého chleba a kyselou okurkou, případně s cibulí a salátem.
Pečenou kachnu u nás najdete i ve formě videoreceptu!
Nebo zkuste další rillettes: