Kachní rillettes s bílým vínem – geniální chuťovka s francouzským původem

DOPORUČUJEME1 month ago4 Views

Postup přípravy:

  1. Kachnu omyjte, osušte a pořádně ze všech stran osolte i zevnitř, dejte do hrnce a přidejte česnek, badyán a víno.
  2. Vše přiveďte k varu, poté oheň ztlumte na minimum a pod pokličkou vařte zhruba 4 hodiny.
  3. Kachnu vyndejte a nechte zchladnout a poté ji celou oberte. Stranou dejte kůži a kosti a maso rozeberte na drobné kousky a promíchejte se zbylou scezenou šťávou (já přidávám do masa i uvařený rozmačkaný česnek).
  4. Maso ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Maso nandejte do skleniček a skladujte v ledničce.

Rillettes jsou výborné s plátkem čerstvého chleba a kyselou okurkou, případně s cibulí a salátem.

Pečenou kachnu u nás najdete i ve formě videoreceptu!

Nebo zkuste další rillettes:

0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
Loading Next Post...
Optimized by Optimole
SLEDUJ
svgTrending svg 0 Cart
POPULÁRNÍ svg
POSUNOUT NAHORU
Loading

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...

Cart
Cart updating

ShopsvgYour cart is currently is empty. You could visit our shop and start shopping.

Exit mobile version
Ověřeno MonsterInsights