Krevety s kukuřičnou kaší – ochutnejte specialitu jižanské kuchyně

DOPORUČUJEME1 month ago7 Views

Postup přípravy

  1. Příprava kukuřičné kaše: Smíchejte vodu a mléko, přiveďte k varu, přidejte kukuřičnou kaši a za občasného míchání vařte do krémové konzistence (přibližně 10 minut u instantní kaše). Přimíchejte máslo a nastrouhaný sýr, osolte podle chuti.
  2. Příprava krevet: V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte česnek a nakrájenou jarní cibulku a restujte dozlatova. Přidejte krevety, dochuťte solí a pepřem a opékejte do růžova (3-4 minuty). Nakonec pokapejte citronovou šťávou.
  3. Servírování: Na talíř dejte vrstvu krémové kaše a na ni krevety s jarní cibulkou.

PRIMA TIP: Surovinu k přípravě kaše najdete v obchodech pod názvy kukuřičná kaše, krupice nebo mouka, případně polenta. Kromě prvosuroviny je na trhu i instantní kaše, u které je příprava o dost kratší.

Tento recept je jedním z pokrmů, které cestovatel a milovník jídla Carlton McCoy představuje ve své sérii Kulinářská show Putování za chutěmi. Ať už jste vášnivý kuchař nebo jen nadšenec hledající inspiraci, McCoy vás provede světem, kde každá kultura vypráví svůj příběh na talíři. Připojte se k němu na jeho gastronomické cestě, kterou představuje už od 9. listopadu na TV Paprika.

Vyzkoušejte také krevety s česnekem a chilli podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Krevety s česnekem a chilli

0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
Loading Next Post...
Optimized by Optimole
SLEDUJ
svgTrending svg 0 Cart
POPULÁRNÍ svg
POSUNOUT NAHORU
Loading

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...

Cart
Cart updating

ShopsvgYour cart is currently is empty. You could visit our shop and start shopping.

Exit mobile version
Ověřeno MonsterInsights