Nízkosacharidová kaše
s ořechy a smetanou
Recept na tuto výbornou kaši z kešú ořechů jsem poprvé viděla na blogu královny low carb a paleo stravování Lucie Grusové. Chutná dokonale i bez obilnin a cukru. Doporučuji vyzkoušet, u nás si pochutnaly i děti.

Ingredience pro 6 porcí
Na kaši
- 240 g nesolených oříšků kešú
- 450 ml 30% smetany ke šlehání
- 300 ml vody
- 3 špetky soli
K podávání
- 3 lžíce másla
- 6 špetek mleté skořice
- 6 špetek mletého kardamomu
- 3 hrsti borůvek
- 30 g granátového jablka
Postup
Krok 1: Nejprve namočte do vody celé kešú. Buď do studené asi na dvě hodiny, nebo do teplé na 30 minut.
Krok 2: Pak ořechy sceďte, propláchněte čerstvou studenou vodou a osušte.
Krok 3: Opláchnuté ořechy dejte do výkonného mixéru, přilijte smetanu a vodu a důkladně rozmixujte dohladka.
Krok 4: Pak do této směsi přidejte špetku soli, přelijte ji do hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu. Kaše dokonale zhoustne.
Krok 5: Kaši nechte krátce projít varem a pak ji teplou servírujte s rozpuštěným máslem, mletou skořicí a kardamomem. Přidejte borůvky a jádra z granátového jablíčka. Kaši nemusíte nijak doslazovat, kešú jí dodají přirozenou sladkost.
Tento recept patří do nízkosacharidové diety, při které se hlídá co nejmenší množství sacharidů. A pokud se snažíte zhubnout, musíte k tomu počítat i kalorie
ZDROJ: PZ.cz