svg

Poklady maďarské kuchyně: Zapečený kapr s brambory, zeleninou a smetanou

redakceDOPORUČUJEME7 months ago104 Views

Postup přípravy

  1. Brambory uvařte ve slupce ve vroucí osolené vodě tak akorát, aby změkly. Sceďte je a nechte vychladnout. Pak je oloupejte a nakrájejte na plátky.
  2. Kapří filety po délce několikrát nakrojte a pak je rozkrojte napříč na 4 stejné kousky. Do každého zastrčte plátek slaniny.
  3. V misce promíchejte mouku s paprikou a kousky ryby obalte ve směsi. Pak je opečte na rozehřátém másle, asi 1 minutu z každé strany.
  4. Očištěné papriky nakrájejte na kolečka. Zapékací formu vymažte kouskem másla. Na dno rozložte vrstvu plátků brambor, osolte, rozložte kousky ryby, pak kolečka paprik, nakrájená rajčata a plátky cibule. Troubu předehřejte na 180 °C.
  5. Zalijte smetanou promíchanou s rozehřátým máslem z pánve po opékání ryb, vložte do trouby a pečte 35 až 40 minut.

Vyzkoušejte netradiční chuťovku – kapra marinovaného v ryzlinku podle návodného videorecpetu

Kompletní recept najdete ZDE: Kapr marinovaný v ryzlinku

Inspirujte se i dalšími recepty ze žhavé maďarské kuchyně

Loading Next Post...
Optimized by Optimole
svg Sign In/Sign Up svgSearch svgTrending svg 0 Cart
POPULÁRNÍ svg
POSUNOUT NAHORU
Loading

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...

Cart
Cart updating

ShopsvgYour cart is currently is empty. You could visit our shop and start shopping.

Exit mobile version
Ověřeno MonsterInsights