Poklady thajské kuchyně: Rychlé kuře na kešu

DOPORUČUJEME4 weeks ago24 Views

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte omáčku promícháním uvedených přísad v misce.
  2. Do hluboké pánve nebo woku vlijte tolik rostlinného oleje, aby sahal asi do jedné čtvrtiny výšky pánve. Rozehřejte ho na vyšší teplotu (když do oleje ponoříte vařečku, budou se okolo ní dělat bublinky).
  3. Maso nakrájené na sousta osolte, opepřete a obalte ve škrobu, přebytek škrobu oklepejte. Opatrně a po částech smažte maso v rozehřátém oleji. Obracejte ho a smažte celkem asi 4 minuty, až bude ze všech stran dozlatova. Hotové maso odkládejte na misku vyloženou papírovou utěrkou, aby odsála přebytečný tuk.
  4. V jiné čisté větší pánvi rozehřejte asi 1 lžíci oleje při středně vysoké teplotě. Vsypte nadrobno nakrájený česnek a na plátky nakrájenou cibuli. Za stálého míchání smažte asi půl minuty. Pak přidejte kešu ořechy a smažte opět asi půl minuty, až začnou zlátnout.
  5. Přidejte papriky nakrájené na kousky, smažte asi 1 minutu, přidejte kousky masa, vlijte omáčku, míchejte asi 1 až 2 minuty, až omáčka zhoustne. Je-li třeba, dochuťte, a nakonec vmíchejte nakrájenou cibulku. Ihned podávejte.

Vyzkoušejte také kuřecí kung pao podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Vyhlášené kuřecí kung pao z restaurace Sia

Inspirujte se i dalšími recepty z thajské kuchyně

0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
Loading Next Post...
Optimized by Optimole
SLEDUJ
svgTrending svg 0 Cart
POPULÁRNÍ svg
POSUNOUT NAHORU
Loading

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...

Cart
Cart updating

ShopsvgYour cart is currently is empty. You could visit our shop and start shopping.

Exit mobile version
Ověřeno MonsterInsights