Domů HLAVNÍ VĚCI Šéfkuchař koupil byt na investici. Architekti mu dodali šťávu a přihlásili do...

Šéfkuchař koupil byt na investici. Architekti mu dodali šťávu a přihlásili do soutěžeŠéfkuchař koupil byt na investici. Architekti mu dodali šťávu a přihlásili do soutěže

1

Úpravy bytu navrhla pražská architektonická kancelář Codein Václava a Silvie Dernerových. „Zadáním klientů bylo navrhnout byt na pronájem, čili chtěli trochu optimalizovat náklady na předělávání stávajících zdí a vývodů, tak abychom takzvaně neobrátili dispozici naruby. Věděli jsme, že tentokrát byt nechtěli klienti dovybavit volným nábytkem ani žádnými dekorativními doplňky, jelikož by to pro pronájem bylo kontraproduktivní. Zůstali jsme tedy jen u stavebních prvků a vestavěných nábytků,“ říkají architekti.

Rekonstrukci bytu autoři přihlásili do šestého ročníku soutěže Interiér roku, které je Aktuálně.cz hlavním mediálním partnerem. Letos vůbec poprvé v ní na webových stránkách soutěže může hlasovat i veřejnost. Vítěz získá Cenu ČSOB stavební spořitelny a porota ji autorovi předá na kongresu o bydlení a architektuře Living Forum 26. dubna v Centru současného umění DOX v Praze.

Podívejte se v galerii na jeden z mnoha přihlášených projektů.