Šneci z listového těsta s anglickou slaninou a špenátem – perfektní chuťovka na adventní večírky

DOPORUČUJEME1 month ago9 Views

Postup přípravy

  1. V hlubší pánvi rozehřejte máslo. Přidejte nahrubo nasekaný česnek a nechte ho jen krátce rozvonět. Poté přisypte omytý a osušený špenát a nechte ho zavadnout, trvá to jen 1–2 minuty. Osolte a opepřete podle chuti.
  2. Rozválené listové těsto rozmotejte a potřete rozšlehaným vejcem. Navrch rozložte na plátky nakrájenou slaninu.
  3. Posypte nahrubo nastrouhaným sýrem a navrch rozprostřete připravený špenát. Jeden delší, asi 5cm okraj těsta nechte volný.
  4. Těsto po delší straně pevně zarolujte, volný okraj ještě potřete vajíčkem a těsto dotáhněte. Roládku nakrájejte na cca 2cm kolečka, která přemístěte na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Šneky mašlovačkou potřete zbylým rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamovými semínky.
  6. Plech vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi 15–18 minut dozlatova. Plech vyndejte z trouby a šneky na něm nechte trochu zchladnout, aby se zpevnily.

PRIMA TIP: Pokud máte rádi ostré, šneky můžete posypat chilli vločkami. Pro výraznější chuť můžete těsto potřít místo vajec pikantní hořčicí.

Vyzkoušejte také oblíbené pizza šneky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Pizza šneci z listového těsta – nejoblíbenější chuťovka

0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
Loading Next Post...
Optimized by Optimole
SLEDUJ
svgTrending svg 0 Cart
POPULÁRNÍ svg
POSUNOUT NAHORU
Loading

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...

Cart
Cart updating

ShopsvgYour cart is currently is empty. You could visit our shop and start shopping.

Exit mobile version
Ověřeno MonsterInsights