Postup přípravy
-
Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte na drobné kostičky, česnek nasekejte najemno.
-
Do hrnce dejte trochu oleje a orestujte na něm cibuli a česnek dosklovita. Přidejte zmrazený špenát a přilijte trošku vody. Přikryjte a duste, dokud se špenát nerozpustí do kašovité směsi.
-
Osolte, opepřete podle chuti a vmíchejte smetanu, ve které rozmíchejte trochu mouky na zahuštění. Nechte krátce provařit.
-
Podávejte se sázeným nebo vařeným vejcem a bramborami.
Vyzkoušejte také vepřové výpečky se špenátem a chlupatými knedlíky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Vepřové výpečky se špenátem a chlupatými knedlíky – recept na českou klasiku, jak ji máme rádi