Domů ZDRAVÍ ANTIVIRUS Vaječná tlačenka se šunkou a nakládanou zeleninou

Vaječná tlačenka se šunkou a nakládanou zeleninou

10

Klasika klasik, která je naprosto lahodná a její přípravou se jednoduše zbavíte většího množství vajec například vykoledovaných při Velikonocích.

 

 

SUROVINY (4 PORCE)

POSTUP

  1. Formu na srnčí hřbet nebo chlebíčkovou vyložte fólií. Majonézu rozšlehejte se smetanou, osolte ji, opepřete a dochuťte citronovou šťávou.
  2. Želatinu nechte máčet ve studené vodě až nabobtná, pak ji mírně zahřejte, až se zcela rozpustí. Nechte zchladnout a pak zašlehejte k majonéze. Nakrájejte tři vejce, zbylá nechte vcelku.
  3. Na dno formy rozložte polovinu nakrájených vajec, scezené zeleniny, nakrájeného salámu, cibule a okurky a případně nakrájené bylinky. Zalijte polovinou majonézy se želatinou.
  4. Doprostřed vyskládejte celá vejce, přidejte zbytek ostatních surovin a zalijte zbylou směsí. Formu nechte v ledničce chladit asi 3 hodiny, pak tlačenku opatrně vyklopte a podávejte ji nakrájenou na plátky.

Od první republiky po poválečná léta se slavnostní tabule bez vaječné tlačenky neobešla. Pak tak nějak upadla v zapomnění – až si ji uděláte, také se budete ptát, proč se tak stalo. A už to znovu nedopustíte. Se zeleným salátem a čerstvým pečivem je to krásný a lehký jarní oběd a jako pohoštění na party udělá také velký dojem.

YouTube video player