Voňavé jablečné želé se skořicí – perfektní chuťovka k sýrům a paštikám

DOPORUČUJEME1 month ago5 Views

Postup přípravy:

  1. Jablka nakrájejte na kusy, se slupkami nic dělat nemusíte. Vše přendejte do hrnce, přidejte skořici, zalijte vodou a vařte asi půl hodiny.
  2. Jablečnou směs potom nechte přes noc vychladnout a vylouhovat. Druhý den obsah hrnce přelijte do cedníku vyloženého plátnem a nechte překapat, případně můžete přes plátno lehce tekutinu vymačkat.
  3. Tekutinu přelijte zpět do hrnce, promíchejte cukr s agarem, přisypte k tekutině, přidejte ocet a vařte do zhoustnutí asi 20 minut, během varu sbírejte z povrchu pěnu.
  4. Na chladném talířku vyzkoušejte, zda tekutina želíruje, a pokud ano, přelijte ji do sklenic, které necháte dnem vzhůru zchladnout. Sklenice pak uchovávejte v temnu.

Kdo má rád jablka, může vyzkoušet tento videorecept na podzimní koláč:

Kompletní recept najdete ZDE: Jablečný koláč s vanilkou

Nebo vyzkoušejte další želé:

0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
Loading Next Post...
Optimized by Optimole
SLEDUJ
svgTrending svg 0 Cart
POPULÁRNÍ svg
POSUNOUT NAHORU
Loading

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...

Cart
Cart updating

ShopsvgYour cart is currently is empty. You could visit our shop and start shopping.

Exit mobile version
Ověřeno MonsterInsights