Šon Chung
Podle podtitulku Recepty z bister i kuchyní je okamžitě jasný autorův záměr – představit ta nejpopulárnější jídla z asijských podniků tak, abyste si je mohli snadno připravit i doma. Protagonista populárního YouTube kanálu Šonoviny TV totiž umí skvěle předat tajné triky, díky nimž už nebudou profi kung pao, pho bo nebo jarní závitky s autentickou chutí žádnou záhadou.
Kompletní recept najdete ZDE: Perfektní recept na domácí Bún bò Nam Bô
Mirka van Gils Slavíková
Oblíbená česká cukrářka s aprobací francouzské cukrařiny připravila úctyhodnou knihu plnou vánočních pochoutek. Shromáždila do ní 150 vánočních receptů, od klasického cukroví po méně známé, avšak neméně lahodné, druhy, od nás i ze světa, a doplnila je svým výběrem menu na štědrovečerní stůl. Chystáte-li se připravovat Vánoce poprvé, hledáte-li novou inspiraci nebo jen toužíte doplnit svůj rodinný repertoár dalšími kousky, tahle kniha vás nezklame. Popis receptů vyžaduje trochu zručnosti v kuchyni, ale po pár pokusech už s Mirkou van Gils Slavíkovou najdete společnou řeč.
Bára Gorecká
Čtvrtý počin blogerky známé jako Máma peče doma má přes dvě stě stran a autorka se soustředila na svá nejmilovanější jídla z nejrůznějších kuchyní. Dovedla je k dokonalosti a vychytala všechny tipy a triky (například u hovězího po burgundsku či cibulačky). Zaměřila se ale i na snídaně, polévky, hlavní chody, bezmasá jídla a minutky, vše s důrazem na jednoduchost, snadnou přípravu a samozřejmě skvělou chuť. Prostě na máminu kuchyni.
Zdeněk Pohlreich
Rychlost doby neklesá, ale kouzlo fast foodů už vyvanulo. Zkušený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich má však řešení, jak vařit teplé obědy a večeře, a přitom v kuchyni nestrávit věčnost. Stanovil si limit 30 minut, od přípravy surovin po servírování na stůl, a s mnoha pokrmy ho ani nedosáhl. Jednoduché, svižné recepty plné chutí zahrnují polévky, sendviče, masa, těstoviny, gnocchi, asijské nudle a rýži, instantní nudle, saláty, ryby, bezmasá jídla a poskrovnu také sladkosti. Zdeňkovy osobní průpovídky vám zpestří vaření, nápadité recepty obohatí jídelníček a svolají ke stolu celou rodinu.
Danka Šárková
Autorka oblíbené Krkonošské kuchařky vzdává tentokrát hold dalšímu českému specifiku, a sice myslivosti. Popisuje podstatu tohoto řemesla provozovaného po staletí a milovníkům zvěřiny dává spoustu tipů na úpravu masa. V kuchařce najdete předkrmy, polévky a jednoduchá hlavní jídla, která zvládnete připravit, i když se se zvěřinou potkáváte poprvé. Lidové a tradiční pokrmy doplňují jídla od krkonošské šlechty, z Německa, Mongolska či Španělska a také pár sladkých dobrot na závěr.
Kamila Nývltová
Ponořte se do kouzelné atmosféry zimních svátků s recepty, které vás provedou všemi zimními svátky. Tato s láskou psaná kniha je určena všem, kdo si chce užít radost z domácího pečení bez ohledu na své zkušenosti v kuchyni. Autorka, známá spíš jako zpěvačka a muzikálová herečka, boduje i ve zcela novém oboru. Dopřejte si společně strávený čas v kuchyni, nechte se unášet vůní čerstvě upečených dobrot a užívejte si ty nejkrásnější zimní svátky!
Vydalo nakladatelství Esence, více na knizniklub.cz
Zdroj: časopis Prima FRESH, Knižní klub, Albatros media
Kompletní recept najdete ZDE: Masarykovo cukroví s lískovými oříšky