Musím se přiznat, že se nám při natáčení málokdy poštěstí, že se všichni shodneme na tom, co nám chutná. O to víc mě překvapilo, že se to stalo zrovna u této poctivé hrachovky! Na druhou stranu, silný uzený vývar, šťavnaté maso z žeber, sytý hrách a opečená zelenina urazí jen málokoho! Zkuste tuhle „vytuněnou“ hrachovku i vy!
SUROVINY PRO 4 OSOBY
Krok 1: Zelený nebo žlutý hrách zalijte vodou a nechte do druhého dne nabobtnat. Tento krok můžete vynechat, ale podstatně si pak prodloužíte dobu vaření.
Krok 2: Na troše sádla nebo oleje dozlatova opečte na kostičky pokrájenou cibuli, mrkev a řapíkatý celer. Přidejte hrách i s vodou, ve které se máčel, žebra, ještě litr vody, bobkové listy a lžičku soli. Povařte asi hodinu doměkka.
Krok 3: Když je maso i hrách měkký, žebra vyndejte, nechte trochu vychladnout a oberte. Maso vmíchejte zpátky do polévky, dochuťte čerstvou nebo sušenou majoránkou, prolisovaným česnekem a čerstvě mletým pepřem. Podle potřeby zřeďte vodou a podávejte.
Tip: Jestli máte raději krémové polévky, před vložením obraného masa vše tyčovým mixérem rozmixujte, a až poté vmíchejte maso z žeber.
ZDROJ: PZ.cz