Květáková

Ingredience pro: 2 pizzy

Na korpus

  • 1 květák
  • 1 lžička soli
  • 1.5 lžičky oregana
  • 1/2 lžičky sladké mleté papriky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 vejce
  • 40 g parmezánu
  • 70 g mozzarelly
  • 1 lžička olivového oleje

Na obložení

  • rajčatová omáčka
  • mozzarella
  • červená cibule
  • olivy
  • chilli
  • dobrá šunka
  • kukuřice

Postup

Krok 1: Květák rozeberte na růžičky a po částech rozmixujte na jemnou drť.

Krok 2: Dejte do misky, zakryjte fólií a povařte pět minut v mikrovlnce (nemáte-li mikrovlnku, tak na pečicím papíře v páře).

Krok 3: Květákovou drť vysypejte na čistou utěrku, nechte trochu prochladnout a poté z ní vymačkejte co nejvíce tekutiny – jedině tak bude korpus držet pohromadě a pěkně křupat.

Krok 4: Ke květáku vmíchejte oba nastrouhané sýry, prolisovaný česnek, vejce a koření.

Krok 5: Polovinu směsi upěchujte na pečicí papír potřený trochou oleje do výšky asi 8 mm. Pečte asi 10 minut při 220 °C dozlatova.

Krok 6: Korpus potřete oblíbenou omáčkou a podle chuti obložte mozzarellou, olivami, chilli papričkami, kolečky cibule, bazalkou, kvalitní šunkou nebo třeba kukuřicí a dejte znovu krátce zapéct, aby se rozpustil sýr.

Krok 7: Stejně postupujte se zbytkem směsi a pak už si jen dobře rozmyslete, jestli se o tuhle dobrotu s někým rozdělíte…

ZDROJ_ PZ.cz

Loading Next Post...
Optimized by Optimole
SLEDUJ
svgTrending svg 0 Cart
POPULÁRNÍ svg
POSUNOUT NAHORU
Loading

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...

Cart
Cart updating

ShopsvgYour cart is currently is empty. You could visit our shop and start shopping.

Exit mobile version
Ověřeno MonsterInsights