Zimní pečený čaj – perfektní i jako jedlý dárek
Postup přípravy:
-
Pomeranče omyjte teplou vodou nebo je na 10 minut ponořte do teplé vody s octem 1:1. Po octové lázni je omyjte vlažnou vodou. Nebo ještě lépe – použijte chemicky neošetřené pomeranče, které stačí jen omýt vlažnou vodu.
-
Kůru nastrouhejte a dužinu nakrájejte na kostičky. Jablka a hrušky také omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na přibližně stejně velké kostičky.
-
V pekáčku nebo zapékací míse promíchejte veškeré ovoce spolu s rakytníkem, pomerančovou kůrou, cukrem a kořením.
-
Troubu předehřejte na 175 °C a pečte doměkka cca 45 minut, občas promíchejte. Hotový pečený čaj rozlijte do čistých sklenic, uzavřete, postavte na víčko a nechte zchladnout. Tím se zakonzervují, stejně tak cukrem a přes zimu vydrží.
-
Dávkujte podle chuti, většinou 2–4 lžičky zalité horkou vodou do většího hrníčku.
Češka z Česka připravila i videorecept:
Ale máme tu pro vás i další recepty na pečený čaj:
0 People voted this article. 0 Upvotes - 0 Downvotes.
Stay Informed With the Latest & Most Important News
[mc4wp_form id=314]