Zimní pečený čaj – perfektní i jako jedlý dárek

DOPORUČUJEME7 months ago88 Views

Postup přípravy:

  1. Pomeranče omyjte teplou vodou nebo je na 10 minut ponořte do teplé vody s octem 1:1. Po octové lázni je omyjte vlažnou vodou. Nebo ještě lépe – použijte chemicky neošetřené pomeranče, které stačí jen omýt vlažnou vodu.
  2. Kůru nastrouhejte a dužinu nakrájejte na kostičky. Jablka a hrušky také omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na přibližně stejně velké kostičky.
  3. V pekáčku nebo zapékací míse promíchejte veškeré ovoce spolu s rakytníkem, pomerančovou kůrou, cukrem a kořením.
  4. Troubu předehřejte na 175 °C a pečte doměkka cca 45 minut, občas promíchejte. Hotový pečený čaj rozlijte do čistých sklenic, uzavřete, postavte na víčko a nechte zchladnout. Tím se zakonzervují, stejně tak cukrem a přes zimu vydrží.
  5. Dávkujte podle chuti, většinou 2–4 lžičky zalité horkou vodou do většího hrníčku.

Češka z Česka připravila i videorecept:

Ale máme tu pro vás i další recepty na pečený čaj:

HLEDAT . . .

Save on your hotel - hotelscombined.com
Loading Next Post...
Optimized by Optimole
Sign In/Sign Up Search Trending 0 Cart
POPULÁRNÍ
POSUNOUT NAHORU
Loading

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...

Cart
Cart updating

ShopYour cart is currently is empty. You could visit our shop and start shopping.

Ověřeno MonsterInsights
What would make this website better?

0 / 400