Podzim je požitkem pro milovníky dobrého jídla. Dozrává ovoce, zelenina, lesy jsou plné hub a k tomu začínají myslivecké hony. Dopřejte si třeba srnčí medailonky na rozmarýnu, dýňové rizoto či jelení hřbet s kaštanovým pyré. Podzimní menu v restauracích bývá ve...
Nejlepší dárek k Vánocům pro gurmány naleznete na Olivum.cz
FERMANTACE PLODIN

FERMENTACE-KVAŠENÍ

0
FERMENTACE POTRAVIN JE TRENDY ROKU 2023
V příštím roce nás čeká několik změn v sazbě DPH. Od roku 2024 dojde ke zrušení dvou sazeb DPH. Mění se proto některé formuláře Finanční správa ČR upozorňuje, že v souvislosti s touto změnou projdou aktualizací dva důležité formuláře.  A to kontrolní hlášení k DPH...
Trendy Vánoc pro rok 2023. Tipy a Triky
10 chytrých gastronomických trendů pro rok 2023. Jak si můžete udržet náskok před konkurencí v nadcházejícím roce? Podoba Vánoc 2023? Na pořadu dne je udržitelnost ánoce jsou pro většinu lidí nejvýznamnějšími svátky roku. K jejich oslavě patří i výzdoba a úprava interiéru....
rizoto

RECEPT NA RISOTTO

0
RECEPT NA RPravé italské risotto nemá nic společného s rýžovým pokrmem se zeleninou nebo masem, bohatě zasypaným strouhaným Eidamem a ve školní jídelně podávaným zpravidla s kyselou okurkou. Risotto je nejběžnějším způsobem přípravy rýže v Itálii. Rizoto pochází ze severní Itálie a...
Trendy proč se vůbec musíme zabírat trendy? Je to vlastně něco, co je pro nás měřitelné a ukazuje nám směr kam se posunout? Houby, kefír a TikTok, maso z pastevního chovu a fúze různých kuchyní, ale také hnutí za zdravou...
Potravinářské průkazy skončí Papírovým dokladům o zdravotní způsobilosti k práci v potravinářství, známým jako potravinářský průkaz, zvoní umíráček. Ve Sněmovně leží návrh na jejich zrušení. Platnost dokladů mnohdy není časově omezená a jejich vypovídací hodnota je nulová. Že jde o historický relikt a zbytečnou...
Myslím si, že je to špatné pro vizuální stránku ČR a marketing zvučných restaurací. Nicméně to není známka horší situace v gastronomií, ale spíše se jedná o to, že restaurace s cílovkou Michelin se obávají odsunu hostů a tím zlevňování pokrmů, co víme, že provoz těchto fine dinning restaurací má vysoká náklady. Snad se to povede dořešit