Postup přípravy
-
Filé tresky nechte na talíři lehce povolit a poté ho osolte, posypte uzenou paprikou, sušeným česnekem a zakápněte olivovým olejem.
-
Mezitím červené zelí nakrájejte na nudličky, lehce osolte a rukama jemně promačkejte.
-
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a filé orestujte z obou stran a dejte stranou.
-
Omáčku připravte tak, že v míse smícháte bílý jogurt s majonézou, chilli omáčkou, prolisovaným stroužkem česneku a dochuťte solí a šťávou z limetky.
-
Avokádo rozpulte, zbavte pecky a lžící vyloupněte, pokrájejte na plátky a zakápněte citronovou šťávou.
-
Z každé tortilly vykrojte dvě kolečka, která na suché pánvi z obou stran opečte a pak hned ohněte.
-
Takto připravené tacos postupně plňte: zelí, poté kousky tresky, plátky avokáda, vše polijte omáčkou, posypte koriandrem a zakápněte šťávou z limetky.
Vyzkoušejte také tresku pečenou v měšci se zeleninou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Treska pečená v měšci se zeleninou podle Karolíny Kamberské
Inspirujte se i dalšími variacemi na téma tacos