NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Tatarák z řepy

Tatarák bez masa. Pochutnejte si na řepě s estragonovým olejem.

0
Tatarák bez masa. Pochutnejte si na řepě s estragonovým olejem, radí Jan Punčochář
ořechová bábovka
Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček od Boženy Tompichové

0
Biskupský chlebíček plný těch nejlepších dobrot
Jogurt s borůvkami a chia semínky Jogurt s borůvkami a chia semínky
Jogurtový koláč se sezónním ovocem

Jogurtový koláč se sezónním ovocem

0
Jogurtový koláč se sezónním ovocem
Dejte šanci fermentaci

Dejte šanci fermentaci

0
Dejte šanci fermentaci

Sklizeň rebarbory právě vrcholí! Nepropásněte ji a inspirujte se recepty, které si zamilujete.

0

Sezóna rebarbory je v plném proudu a jelikož není nikterak dlouhá, určitě stojí za to ji využít naplno. I když se jedná o zeleninu, v kuchyni se využívá zpravidla nasladko – nejčastěji ji znáte v podobě koláče. Vyzkoušejte ale i méně obvyklé recepty a připravte si tentokrát třeba rebarborové chutney nebo lahodný sirup!

 

 

Sezóna rebarbory je v plném proudu a jelikož není nikterak dlouhá, určitě stojí za to ji využít naplno. I když se jedná o zeleninu, v kuchyni se využívá zpravidla nasladko – nejčastěji ji znáte v podobě koláče. Vyzkoušejte ale i méně obvyklé recepty a připravte si tentokrát třeba rebarborové chutney nebo lahodný sirup!

 

 

Sezóna rebarbory je v plném proudu a jelikož není nikterak dlouhá, určitě stojí za to ji využít naplno. I když se jedná o zeleninu, v kuchyni se využívá zpravidla nasladko – nejčastěji ji znáte v podobě koláče. Vyzkoušejte ale i méně obvyklé recepty a připravte si tentokrát třeba rebarborové chutney nebo lahodný sirup!  Read MoreRecepty, návody a rady profi kuchařů, barmanů, výrobců či prodejců gastronomických produktůReceptyOnLine.cz – kuchařka, recepty a inspirace

Rebarborové chutney

0

Toto úžasné rebarborové chutney se skvěle hodí k tvrdým sýrům, grilovanému masu, topinkám i například jako „dip“ k zelenině.

 

 

Toto úžasné rebarborové chutney se skvěle hodí k tvrdým sýrům, grilovanému masu, topinkám i například jako „dip“ k zelenině.

 

 

Toto úžasné rebarborové chutney se skvěle hodí k tvrdým sýrům, grilovanému masu, topinkám i například jako „dip“ k zelenině.  Read MoreReceptyOnLine.cz – kuchařka, recepty a inspirace

Rebarborový sirup

0

Nejčastěji znáte rebarboru připravenou v podobě koláče. Vyzkoušejte ale i méně obvyklý recept a připravte si tentokrát třeba lahodný sirup. Pro přípravu limonády pak nasypeme do sklenice kostky ledu, přelijeme sirup podle chuti a naředíme sodovkou, skvělé letní osvěžení bude hotovo.

 

 

Nejčastěji znáte rebarboru připravenou v podobě koláče. Vyzkoušejte ale i méně obvyklý recept a připravte si tentokrát třeba lahodný sirup. Pro přípravu limonády pak nasypeme do sklenice kostky ledu, přelijeme sirup podle chuti a naředíme sodovkou, skvělé letní osvěžení bude hotovo.

 

 

Nejčastěji znáte rebarboru připravenou v podobě koláče. Vyzkoušejte ale i méně obvyklý recept a připravte si tentokrát třeba lahodný sirup. Pro přípravu limonády pak nasypeme do sklenice kostky ledu, přelijeme sirup podle chuti a naředíme sodovkou, skvělé letní osvěžení bude hotovo.  Read MoreReceptyOnLine.cz – kuchařka, recepty a inspirace

Grilování nejen pro milovníky zeleniny. Inspirujte se a překvapte výtečnými bezmasými dobrotami

0

Vegetariánské grilování si získává čím dál více příznivců. A není se čemu divit! Vždyť ze sezónní zeleniny se dá vykouzlit nespočet barevných, voňavých a chutných kombinací. Inspirujte se našimi recepty, které si zamiluje každý, a to i ten nejzarytější milovník masa!

 

 

Vegetariánské grilování si získává čím dál více příznivců. A není se čemu divit! Vždyť ze sezónní zeleniny se dá vykouzlit nespočet barevných, voňavých a chutných kombinací. Inspirujte se našimi recepty, které si zamiluje každý, a to i ten nejzarytější milovník masa!

 

 

Vegetariánské grilování si získává čím dál více příznivců. A není se čemu divit! Vždyť ze sezónní zeleniny se dá vykouzlit nespočet barevných, voňavých a chutných kombinací. Inspirujte se našimi recepty, které si zamiluje každý, a to i ten nejzarytější milovník masa!  Read MoreRecepty, návody a rady profi kuchařů, barmanů, výrobců či prodejců gastronomických produktůReceptyOnLine.cz – kuchařka, recepty a inspirace

vino-jizni-italie

Sicílie už dávno není zdrojem levného vína. Etna je teď jeden z nejžhavějších vinařských regionů...

0
Největší středomořský ostrov je nejen velmi oblíbenou turistickou destinací, ale také jedním z nejzajímavějších vinařských regionů Itálie. Rozlohou vinic, přesahující sto tisíc hektarů, se...

Ve vlastní šťávě: Chtěla jsem vyrábět veganskou zmrzlinu s plnější chutí a co nejčistším...

0
Ve vlastní šťávě: Chtěla jsem vyrábět veganskou zmrzlinu s plnější chutí a co nejčistším složením, říká zmrzlinářkaVe vlastní šťávě: Chtěla jsem vyrábět veganskou zmrzlinu s plnější chutí a co nejčistším složením, říká zmrzlinářkaČeský rozhlason 23. 5. 2022 at 07:30 on 23. 5. 2022 at 07:30 on 23. 5. 2022 at 07:30 Český rozhlas - Jídlo a gastronomie

Během začátků covidové pandemie mnoho jednotlivců i podniků trochu pozměnilo svoje zaměření. Lalika Podulka se jako milovnice zmrzliny právě v tomhle období rozhodla, že bude nejlepší se zmrzlinářské výrobě začít věnovat naplno a překvapivě se jí to i přes začátky i v době, která gastru tak docela nepřála, povedlo.

Všechno z tématu Jídlo a gastronomie můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz.Během začátků covidové pandemie mnoho jednotlivců i podniků trochu pozměnilo svoje zaměření. Lalika Podulka se jako milovnice zmrzliny právě v tomhle období rozhodla, že bude nejlepší se zmrzlinářské výrobě začít věnovat naplno a překvapivě se jí to i přes začátky i v době, která gastru tak docela nepřála, povedlo.

Všechno z tématu Jídlo a gastronomie můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz.Během začátků covidové pandemie mnoho jednotlivců i podniků trochu pozměnilo svoje zaměření. Lalika Podulka se jako milovnice zmrzliny právě v tomhle období rozhodla, že bude nejlepší se zmrzlinářské výrobě začít věnovat naplno a překvapivě se jí to i přes začátky i v době, která gastru tak docela nepřála, povedlo.Všechno z tématu Jídlo a gastronomie můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz.Read MoreČeský rozhlas - Jídlo a gastronomie

Během začátků covidové pandemie mnoho jednotlivců i podniků trochu pozměnilo svoje zaměření. Lalika Podulka se jako milovnice zmrzliny právě v tomhle období rozhodla, že bude nejlepší se zmrzlinářské výrobě začít věnovat naplno a překvapivě se jí to i přes začátky i v době, která gastru tak docela nepřála, povedlo.Všechno z tématu Jídlo a gastronomie můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz.

Krokety a květová špička.

0
Krokety a květová špička. Trochu piplačka, ale tohle jídlo za to stojí, říká Jan PunčochářKrokety a květová špička. Trochu piplačka, ale tohle jídlo za to stojí, říká Jan Punčochářon 23. 5. 2022 at 03:00 on 23. 5. 2022 at 03:00

Poetický název květová špička dal tomuto druhu hovězího masa jeho charakteristický tvar a jemné žilky tuku, které jím „prokvétají“. Přitom jde o maso libové, s výraznou chutí, takže se hodí nejen k varu, ale i na minutky – například na steaky.Poetický název květová špička dal tomuto druhu hovězího masa jeho charakteristický tvar a jemné žilky tuku, které jím „prokvétají“. Přitom jde o maso libové, s výraznou chutí, takže se hodí nejen k varu, ale i na minutky – například na steaky.Poetický název květová špička dal tomuto druhu hovězího masa jeho charakteristický tvar a jemné žilky tuku, které jím „prokvétají“. Přitom jde o maso libové, s výraznou chutí, takže se hodí nejen k varu, ale i na minutky – například na steaky.Read MoreRelax - Dobrá chuťZajímavosti | Lidovky.cz - aktuální zprávy

Poetický název květová špička dal tomuto druhu hovězího masa jeho charakteristický tvar a jemné žilky tuku, které jím „prokvétají“. Přitom jde o maso libové, s výraznou chutí, takže se hodí nejen k varu, ale i na minutky – například na steaky.

Ceny v restauracích jsou až o 40 procent vyšší, než by si lidé přáli....

0
Ceny ve stravovacích zařízeních jsou podle analýzy společnosti Data Servis o 20 až 40 procent vyšší, než by si hosté představovali. Nejvíce se realita...

Hrnková třešňová bublanina

0

Snad každý si pamatuje na časy, kdy nám naše babičky na chalupách připravovaly bublaninu z čerstvého ovoce, které jsme společně sbírali na okolních ovocných stromech. Sladký dezert, který rozzáří úsměv dětí i dospělých. S příchodem léta můžeme využít aktuální ovoce, kterého je už touto dobou dostatek, například třešně. My jsme si pro vás připravili jednoduchý recept, kdy si prakticky vše odměříme pomocí hrníčku. S výběrem kvalitních surovin vám pomohou značky kvality na obalech – např. Klasa, Regionální potravina nebo BIO. Přejeme dobrou chuť!

 

 

Snad každý si pamatuje na časy, kdy nám naše babičky na chalupách připravovaly bublaninu z čerstvého ovoce, které jsme společně sbírali na okolních ovocných stromech. Sladký dezert, který rozzáří úsměv dětí i dospělých. S příchodem léta můžeme využít aktuální ovoce, kterého je už touto dobou dostatek, například třešně. My jsme si pro vás připravili jednoduchý recept, kdy si prakticky vše odměříme pomocí hrníčku. S výběrem kvalitních surovin vám pomohou značky kvality na obalech – např. Klasa, Regionální potravina nebo BIO. Přejeme dobrou chuť!

 

 

Snad každý si pamatuje na časy, kdy nám naše babičky na chalupách připravovaly bublaninu z čerstvého ovoce, které jsme společně sbírali na okolních ovocných stromech. Sladký dezert, který rozzáří úsměv dětí i dospělých. S příchodem léta můžeme využít aktuální ovoce, kterého je už touto dobou dostatek, například třešně. My jsme si pro vás připravili jednoduchý recept, kdy si prakticky vše odměříme pomocí hrníčku. S výběrem kvalitních surovin vám pomohou značky kvality na obalech – např. Klasa, Regionální potravina nebo BIO. Přejeme dobrou chuť!  Read MoreReceptyOnLine.cz – kuchařka, recepty a inspirace

Zažívací problémy ovlivníte. Co Čechy nejčastěji trápí a jak se toho vyvarovat?

0
Zažívací problémy ovlivníte. Co Čechy nejčastěji trápí a jak se toho vyvarovat?Zažívací problémy ovlivníte. Co Čechy nejčastěji trápí a jak se toho vyvarovat?on 5. 5. 2022 at 03:00 on 5. 5. 2022 at 03:00

Pálení žáhy, zvracení, bolesti v podbřišku či nadýmání – problémy se zažíváním asi někdy postihly každého z nás. Zdravé trávení je jednou ze samozřejmostí, kterou si ani neuvědomujeme, je-li vše v pořádku. Ve chvíli, kdy se něco pokazí, to však pocítíme velmi rychle.Pálení žáhy, zvracení, bolesti v podbřišku či nadýmání – problémy se zažíváním asi někdy postihly každého z nás. Zdravé trávení je jednou ze samozřejmostí, kterou si ani neuvědomujeme, je-li vše v pořádku. Ve chvíli, kdy se něco pokazí, to však pocítíme velmi rychle.Pálení žáhy, zvracení, bolesti v podbřišku či nadýmání – problémy se zažíváním asi někdy postihly každého z nás. Zdravé trávení je jednou ze samozřejmostí, kterou si ani neuvědomujeme, je-li vše v pořádku. Ve chvíli, kdy se něco pokazí, to však pocítíme velmi rychle.Read MoreRelax - ZdravíZajímavosti | Lidovky.cz - aktuální zprávy

Pálení žáhy, zvracení, bolesti v podbřišku či nadýmání – problémy se zažíváním asi někdy postihly každého z nás. Zdravé trávení je jednou ze samozřejmostí, kterou si ani neuvědomujeme, je-li vše v pořádku. Ve chvíli, kdy se něco pokazí, to však pocítíme velmi rychle.

Jak na francouzskou masovou pomazánku, poradí Jan Punčochář.

0
Sůl, tuk a čas. Jak na francouzskou masovou pomazánku, poradí Jan PunčochářSůl, tuk a čas. Jak na francouzskou masovou pomazánku, poradí Jan Punčochářon 9. 5. 2022 at 03:00 on 9. 5. 2022 at 03:00

Masová pomazánka, hrubá paštika, vepřové ve vlastní šťávě, „prase ve skle“. Francouzská masová směs rillettes bývá přirovnávána k lecčemu, nic z toho však není přesné. Kdo její výjimečné chuti ještě nepropadl, měl by ji co nejdřív ochutnat!Masová pomazánka, hrubá paštika, vepřové ve vlastní šťávě, „prase ve skle“. Francouzská masová směs rillettes bývá přirovnávána k lecčemu, nic z toho však není přesné. Kdo její výjimečné chuti ještě nepropadl, měl by ji co nejdřív ochutnat!Masová pomazánka, hrubá paštika, vepřové ve vlastní šťávě, „prase ve skle“. Francouzská masová směs rillettes bývá přirovnávána k lecčemu, nic z toho však není přesné. Kdo její výjimečné chuti ještě nepropadl, měl by ji co nejdřív ochutnat!Read MoreRelax - Dobrá chuťZajímavosti | Lidovky.cz - aktuální zprávy

Masová pomazánka, hrubá paštika, vepřové ve vlastní šťávě, „prase ve skle“. Francouzská masová směs rillettes bývá přirovnávána k lecčemu, nic z toho však není přesné. Kdo její výjimečné chuti ještě nepropadl, měl by ji co nejdřív ochutnat!

Nejlepší kuchařka Ukrajiny vaří na Náplavce nejen boršč.

0
Nejlepší kuchařka Ukrajiny vaří na Náplavce nejen boršč. Peníze posílá dětské nemocnici v KyjevěNejlepší kuchařka Ukrajiny vaří na Náplavce nejen boršč. Peníze posílá dětské nemocnici v Kyjevěon 9. 5. 2022 at 09:00 on 9. 5. 2022 at 09:00

Tento rok měla vítězka a porotkyně ukrajinské verze pořadu MasterChef Olga Martynovská (32) v plánu otevřít v Kyjevě restauraci. Ruská invaze jí ale – stejně jako milionům dalších – obrátila život vzhůru nohama. Dnes tak kuchařka vaří speciality své země na pražské Náplavce a z prodejů získává peníze na pomoc válkou sužované zemi.Tento rok měla vítězka a porotkyně ukrajinské verze pořadu MasterChef Olga Martynovská (32) v plánu otevřít v Kyjevě restauraci. Ruská invaze jí ale – stejně jako milionům dalších – obrátila život vzhůru nohama. Dnes tak kuchařka vaří speciality své země na pražské Náplavce a z prodejů získává peníze na pomoc válkou sužované zemi.Tento rok měla vítězka a porotkyně ukrajinské verze pořadu MasterChef Olga Martynovská (32) v plánu otevřít v Kyjevě restauraci. Ruská invaze jí ale – stejně jako milionům dalších – obrátila život vzhůru nohama. Dnes tak kuchařka vaří speciality své země na pražské Náplavce a z prodejů získává peníze na pomoc válkou sužované zemi.Read MoreRelax - MagazínZajímavosti | Lidovky.cz - aktuální zprávy

Tento rok měla vítězka a porotkyně ukrajinské verze pořadu MasterChef Olga Martynovská (32) v plánu otevřít v Kyjevě restauraci. Ruská invaze jí ale – stejně jako milionům dalších – obrátila život vzhůru nohama. Dnes tak kuchařka vaří speciality své země na pražské Náplavce a z prodejů získává peníze na pomoc válkou sužované zemi.

Čech žijící v Pekingu prodává Číňanům vlastní jogurty. Podnikání za covidu přineslo zvláštnosti i...

0
Čech žijící v Pekingu prodává Číňanům vlastní jogurty. Podnikání za covidu přineslo zvláštnosti i ziskČech žijící v Pekingu prodává Číňanům vlastní jogurty. Podnikání za covidu přineslo zvláštnosti i ziskon 11. 5. 2022 at 10:00 on 11. 5. 2022 at 10:00

David Vichra žije v Číně skoro jedenáct let. Přijel jako turista, ale země mu natolik učarovala, že zde zůstal a našel si pracovní uplatnění. V současné době žije v Pekingu a úspěšně podniká. Založil vlastní značku jogurtů Be yogurt. „Město má více než deset částí a každá má jiná pravidla pro lidi, kteří zde mají trvalé bydliště. Je možné se volně pohybovat i mezi těmito částmi, pokud nejsou kvůli covidu uzavřené. Pro volný pohyb je však opět potřeba negativní test a zelený QR kód,“ popisuje český podnikatel.David Vichra žije v Číně skoro jedenáct let. Přijel jako turista, ale země mu natolik učarovala, že zde zůstal a našel si pracovní uplatnění. V současné době žije v Pekingu a úspěšně podniká. Založil vlastní značku jogurtů Be yogurt. „Město má více než deset částí a každá má jiná pravidla pro lidi, kteří zde mají trvalé bydliště. Je možné se volně pohybovat i mezi těmito částmi, pokud nejsou kvůli covidu uzavřené. Pro volný pohyb je však opět potřeba negativní test a zelený QR kód,“ popisuje český podnikatel.David Vichra žije v Číně skoro jedenáct let. Přijel jako turista, ale země mu natolik učarovala, že zde zůstal a našel si pracovní uplatnění. V současné době žije v Pekingu a úspěšně podniká. Založil vlastní značku jogurtů Be yogurt. „Město má více než deset částí a každá má jiná pravidla pro lidi, kteří zde mají trvalé bydliště. Je možné se volně pohybovat i mezi těmito částmi, pokud nejsou kvůli covidu uzavřené. Pro volný pohyb je však opět potřeba negativní test a zelený QR kód,“ popisuje český podnikatel.Read MoreRelax - MagazínZajímavosti | Lidovky.cz - aktuální zprávy

David Vichra žije v Číně skoro jedenáct let. Přijel jako turista, ale země mu natolik učarovala, že zde zůstal a našel si pracovní uplatnění. V současné době žije v Pekingu a úspěšně podniká. Založil vlastní značku jogurtů Be yogurt. „Město má více než deset částí a každá má jiná pravidla pro lidi, kteří zde mají trvalé bydliště. Je možné se volně pohybovat i mezi těmito částmi, pokud nejsou kvůli covidu uzavřené. Pro volný pohyb je však opět potřeba negativní test a zelený QR kód,“ popisuje český podnikatel.

Omáčka z májovek s tagliatelle

0
Májovky patří k nejchutnějším jarním houbám na omáčku pro svoje aroma. Proč klasickou smetanovou omáčku tedy nepřipravit například s těstovinami a nevylepšit vařeným zeleným chřestem a...

Kuřecí stehna na houbách z remosky

0
Kdo by nepamatoval „starou dobrou remosku“. Kuře z ní bylo vždy skvělé. Pokud máte doma starou, či novou remosku, vyzkoušejte tento jednoduchý recept, určitě si...

Květen měsíc májovek

0
Květen je měsíc, kdy vyrůstá další chutná a houbaři ceněná houba, čirůvka májovka - Calocybe gambosa (viz náš atlas hub). Májovky mají nezaměnitelnou vůní,...

Pochoutkový rok: Jak udělat krém nebo polevu z bílé čokolády radí cukrář Josef Maršálek

0
Podle některých kritiků není bílá čokoláda čokoládou. Ale nevěřte jim. Bílá čokoláda obsahuje kakaové máslo a to, jak všichni víme, pochází z kakaa, tedy...

Pochoutkový rok: Poslechněte si: Pochoutkový rok 15. 5. 2022

0
Další soutěžní recept na sladko: ořechové lupínky od Marty Sikorové. Jak udělat polevu z bílé čokolády radí Josef Maršálek. Kdy a kde vyrobili první...

Pochoutkový rok: Ořechové lupínky z bílků od Marty Sikorové

0
Recept na ořechové lupínky od soutěžící Marty Sikorové z Držovic na Prostějovsku je dokonalým zužitkováním bílků, které vám zůstanou v lednici, když pečete jiné...

Kančí guláš z trouby

0
Výborný kančí guláš, kdy se maso jen rozplývá na jazyku, jak je krásně měkké. Vřele doporučujeme, vyzkoušený recept!    

Co si dáte k snídani, vejce, nebo langoš? Kavárnám a bistrům pro ranní zákazníky...

0
Na jídle si dávají záležet, pečlivě vybírají suroviny a vymýšlí originální kombinace, které si někdy vyslouží i zvednuté obočí. Ale funguje jim to. Snídaňová...

Primitivo, to je takový hollywoodský blockbuster ve světě vína

0
Spousta lidí odrůdou Primitivo opovrhuje jako něčím nedostatečně sofistikovaným, ale nakonec na něj stojí fronty s popcornem v ruce. A to zdaleka nejen v...

Domácí cheeseburger

0
Cheeseburgery připravíte tak, že na horní i spodní stranu opečené housky přidáte velké množství tajné omáčky. Přidejte hovězí placičky, ty obložte plátky toustového sýra...

Proteinový koktejl s jahodami

0
Osvěžující drink, který obohatí váš jídelníček o zdravější snídani nebo svačinu. Jde o jednoduchý recept, nápoj připravený pomocí mixéru.    

Irský skopový guláš

0
Skopové a jehněčí maso k Velikonocům patří, ale dopřát si ho můžete po celý rok. Vyzkoušejte například tento irský skopový guláš, přesně jednu z jeho variant.    

Dušené letní zelí jako příloha

0
Letní zelí je proti zimnímu zelí měkčí, šťavnatější a jeho příprava trvá podstatně kratší dobu. Podáváme ho, jako přílohu, například k opečeným klobásám, bramborovým...

Srnčí plátky po myslivecku

0
Minutka ze srnčí zadní kýty, dopečená s máslem v troubě, podávaná s vařenými brambory a restovanými hříbky spolu s cibulí.    

Hovězí kari s brambory

0
Pikantní ostrý pokrm mnoha vůní podle receptu z indické kuchyně. Jde o podušené nudličky hovězí svíčkové v silně kořeněném základu zalitém kokosovým mlékem.    

Moravské ovčí a kozí jogurty jako z Francie

0
Bon Lait znamená francouzsky „dobré mléko“, ale pod tímto jménem se ukrývá také gurmánská minimlékárna z Moravy, za kterou stojí dva veterináři, Michaela a...

Zapečené vepřové maso se zelím a klobásou

0
Vynikající recept z maďarské kuchyně, který stojí za vyzkoušení. Směs masa, uzeniny, zelí a dalších surovin nejprve dusíme v hrnci na zdroji tepla, ke konci...
Smrže

Smrže v sýrové omáčce

0
Smrže patří mezi lahůdkové houby. Nyní je právě doba jejich růstu. Roste i podobná, drobnější kačenka česká, z které můžete tento pokrm také připravit.    

Hovězí nudličky teriyaki

0
Nudličky pravé hovězí svíčkové marinované přes noc v marinádě, pak zprudka orestované na pánvi, postupně také s nudličkami papriky a kolečky pórku, směs servírovaná...

Café Lemonade

0
Tento koktejl není nijak náročný

Espresso Martini II.

0
Espresso Martini

Mrkvový dort

0
Mrkvový dort
cizrnové placky

Cizrnové placky

0
Cizrnové placky - Vege recept
vejce

VEJCE

0
VEJCE – Vitamin D
frittata

Jarní frittata

0
Jarní frittata. Jak na ní?

LUKÁŠ ŽĎÁRSKÝ, VNITROBLOK – BUDOUCNOST JE V UNIKÁTNOSTI KONCEPTŮ

0
Tohle je povídání o budoucnosti projektů, a nejen v gastronomii. S Lukášem sdílíme vášeň pro koncepty a inovace a od Lukáše uslyšíte, co je...

Pochoutkový rok: Rychvaldská česneková placka chutná po chlebu a je ochucena česnekem a škvarky

0
V rodinné Rychvaldské pekárně pečou Rychvaldskou česnekovou placku podle vlastní receptury, a to výhradně z kvalitních lokálních surovin a tradičním ručním zpracováním. I díky...

Pochoutkový rok: Tipy na uchování citronové kůry podle Josefa MaršálkaPochoutkový rok: Tipy na uchování...

0
Pochoutkový rok: Tipy na uchování citronové kůry podle Josefa MaršálkaPochoutkový rok: Tipy na uchování citronové kůry podle Josefa MaršálkaČeský rozhlason 20. 3. 2022 at 09:05 on 20. 3. 2022 at 09:05 on 20. 3. 2022 at 09:05 Český rozhlas - Jídlo a gastronomie

Citronovou kůru používáme pouze z dobře ošetřených citrónů, které předem umyjeme ve vlažné vodě a ještě lépe, když očistíme kartáčkem.Citronovou kůru používáme pouze z dobře ošetřených citrónů, které předem umyjeme ve vlažné vodě a ještě lépe, když očistíme kartáčkem.Citronovou kůru používáme pouze z dobře ošetřených citrónů, které předem umyjeme ve vlažné vodě a ještě lépe, když očistíme kartáčkem.Read MoreČeský rozhlas - Jídlo a gastronomie

Citronovou kůru používáme pouze z dobře ošetřených citrónů, které předem umyjeme ve vlažné vodě a ještě lépe, když očistíme kartáčkem.

„Odkladiště pro manžele.“ Nákupní centrum postavilo boxy pro muže, kde hrají videohry“Odkladiště pro manžele.“...

0
"Odkladiště pro manžele." Nákupní centrum postavilo boxy pro muže, kde hrají videohry"Odkladiště pro manžele." Nákupní centrum postavilo boxy pro muže, kde hrají videohry

Dům s „vykouslou“ terasou. Historický dvůr na Moravě doplnila moderní novostavbaDům s „vykouslou“ terasou....

0
Dům s "vykouslou" terasou. Historický dvůr na Moravě doplnila moderní novostavbaDům s "vykouslou" terasou. Historický dvůr na Moravě doplnila moderní novostavba
BURGER

Nový burger v Hard Rock Cafe

0
Hard Rock Cafe představuje nový burger inspirovaný jejich ambasadorem Lionelem Messim. Hard Rock Cafe představuje zbrusu novou položku na menu – Messi Burger – který je součástí...

Pečená dortová lízátka

0
Vytvořte pro svou návštěvu sladký dezert na špejli, který ocení nejen děti, ale i dospěláci! Jako základ cake pops můžete použít například bábovku nebo...

Domácí limonáda – SodaStream pomeranč, grep, jahody

0
Autorem tohoto receptu je osobní fitness trenér Petr Sedláček, který už roky fandí doma připravené perlivé vodě. A přestože zastává názor, že nejvhodnějším nápojem je...

Toskánský cuketový koláč

0
Ani během půstu se nenechte ochudit o dezert. Bez klasického cukru a pšeničné mouky můžete připravit netradiční sladkou tečku. Řeč je o Toskánském cuketovém...

Velikonoční půst bez hladovění a s chutí

0
Období velkého půstu je v plném proudu. A právě v tuto dobu se dle křesťanské tradice můžete vzdát masa, sladkého, alkoholu či kávy. Rozhodně se nejedná...

Sušenkový sendvič

0
Pokud si rádi rozšiřujete obzory a chcete své blízké o Velikonocích překvapit netradiční dobrotou, pak je sušenkový sendvič tím pravým tipem. Sušenky můžete vykrajovat...

Trendy a prognózy v gastronómii pre rok 2022.

0
rendy a prognózy v gastronómii pre rok 2022. Trendy a prognózy v gastronómii pre rok 2022. Právě proto jsou zákazníci stále otevřenější jídlům s CBD olejem .

Co přinesl rok 2022 za novinky?

0
Trendy v gastronomii v roce 2022

Ceny obědů letí vzhůru.

0
Ceny obědů letí vzhůru. V polovině krajů už nestačí ani nejvyšší stravenka

Koronavirová omezení se ruší

0
Po rozvolnění opatření stoupají

Gastro účet za rok 2021: Z pandemie se vzpamatovaly jen kavárny a sportbary

0
Tržby v gastronomickém sektoru v Česku loni sice takřka o pětinu překonaly předchozí rok 2020, nicméně i tak se zastavily pod hodnotami předcovidového roku 2019.

Vepřové a kuřecí na houbách

0
Proužky podušených kuřecích nohou a krkovice spolu s mraženými, nebo i čerstvými houbami, servírované s rýží, houskovým knedlíkem nebo například s těstovinami. Pokrm do...

JAN ČULÍK, THIR TÁBOR – ZVYKL JSEM SI NA TO, ŽE ROZJÍŽDĚT NĚCO ORIGINÁLNÍHO...

0
Objevil pro hosty svět naturálních vín, spolčuje se s kolegy restauratéry pro lepší gastro život na jihu Čech

Velikonoční mazanec ze špaldové hladké mouky

0
Špaldovou mouku lze používat stejným způsobem jako běžnou hladkou pšeničnou mouku

Čínská polévka se žampiony

0
Hustá pálivá polévka, která v zimě skvěle zahřeje. Recept pochází z čínské kuchařky. Podávejte velmi horké!    

Krémová polévka z pýchavek a celeru

0
Pikantní krémová polévka s houbovo-celerovou chutí servírovaná zjemněná smetanou. Jde o vyzkoušený recept!    

Slovenská polévka mrvenica

0
Mrvenica, mrvenička, východňársky sciranka je na Slovensku název pro drobnou těstovinovou zavářku do polévky ale i jednoduchou polévku z mrvenice, krupek, sušených hub a...

Závin se špenátem a vinnou klobásou

0
Oblíbenou vinnou klobásu, místo klasického opečení, můžeme využít i jinak, například vymačkaný obsah klobásy můžeme použít k naplnění závinu z listového těsta spolu se špenátem.    

Medové kolínko na pivu

0
Dozlatova vypečené delikátní křupavé kolínko na medu a polotmavém pivu – kdo by se nezamiloval? Inspirujte se naším jednoduchým pivním receptem, který si s jistotou...

Restaurace Střecha a Jídelna Kuchařek bez domova zaměstnávají lidi bez domova a propuštěné z vězení

0
V Křemencově ulici v pražském Novém Městě otevřel nový podnik restaurace Střecha. Nejde o luxusní restauraci, jakých je v centru dost, ale o cenově...

Mrkvová pomazánka s tvarohem

0
Mrkvová pomazánka bude doslova slastí pro vaše tělo, neboť je bohatá na vitamíny. A to především na vitamín C, B a provitamín A. Obsahuje...

Škrábaný tatarský biftek ze svíčkové

0
Klasika, tradičně připravený tatarský biftek, bez zbytečných přísad a dalších moderních surovin. Recept, jak se připravoval v dobách hluboké totality, kdy bylo dokonce nějakou...

Češi jedí ryb stále málo, ale lepší se to. Pomoci chce i Košík.cz s...

0
Nejčerstvější ryby z divokého chovu nebo nejkvalitnějších rybích farem Evropy i zbytku světa

Vepřové nudličky s pekingským zelím

0
Rychlý a přitom chutný recept z čínské kuchyně… Pokrm má pikantní nakyslou a mírně pálivou chuť, má i dost omáčky takže se k němu hodí...

Zbytková pomazánka

0
Recept na pomazánku vyrobenou z toho, co dům dal.

Hranolky s kachním masem na asijský způsob

0
Na plátky nakrájená kachní prsa připravená nejprve na pánvi

V-HRANOLKY CRISPERS s chilli con carne

0
podle návodu na obalu

Hranolky s avokádovým guacamole a rajčatovou salsou

0
Hranolky s guacamole a salsou

FISH´N´CHIPS

0
FISH´N´CHIPS

Vepřové medailonky z panenky na přírodní způsob

0
a silnější plátky pokrájená vepřová panenka, zprudka orestovaná z obou stran na pánvi na troše rozpáleného oleje, servírovaná přelitá šťávou z výpeku

Dušené hovězí plátky, zadělávaná růžičková kapusta, brambor

0
V tlakovém hrnci na cibulovém základě podušené plátky hovězího zadního, servírované spolu se zadělávanou růžičkovou kapustou se slaninou a vařenými brambory.    

Zadělávaná růžičková kapusta se slaninou

0
Nejprve povařené růžičky kapusty, pak prudce zchlazené, nakonec podušené na cibulovém základě spolu s anglickou slaninou, dochucené česnekem, solí a pepřem.    

Bůček (krkovice) na karamelu

0
Recept z vietnamské kuchařky na kostky zkaramelizovaného masa podušené v omáčce, které se servírují spolu se zhoustlou omáčkou a nejčastěji s vařenou rýží.    

Vaječná omeleta na sladko

0
Tak tuto omeletu jsem si v mládí připravoval často ke snídani, či tehdy, když mě honila mlsná a já doma neměl nic sladkého. Dnes...

McDonald’s oznamuje největší šéfkuchařskou spolupráci roku. Nebude se vařit, ale kontrolovat

0
Oblíbený šéfkuchař Přemek Forejt se spojil se sítí restaurací rychlého občerstvení McDonald‘s. Během tříleté spolupráce se tak veřejnost spolu s Přemkem podívá pod pokličku výrobním...

Butter chicken – máslové kuře (oběd v krabičce)

0
Už jste ochutnali tento recept? Máslové kuře.

Cizrnový salát v chlebu + mandarinka (oběd do krabičky)

0
  Další z originálních receptů na zdravý oběd pro děti i dospěláky. Recept z elektronické i tištěné kuchařky “Recepty z Velké obědové bichle”, kde najdete...

Rizoto pražského uzenáře

0
Recept z 50 let staré kuchařky. Tohle rizoto pamatuji, jako děti jsme ho milovali, maminka ho ještě zapékala v remosce a mi k němu i rádi přikusovali...

Pórková pomazánka s tvarohem a vejci

0
Pomazánku, připravenou podle tohoto vyzkoušeného receptu, mažeme na pečivo, například na toastový chléb. Je vhodná jako zdravá, lehká večeře, nebo snídaně, či svačina.    

Problémy s podomním prodejem a jeho regulace

0
V naší poradně se často setkáváme s dotazy a stížnostmi spotřebitelů, které se týkají právě podomního prodeje. V tomto článku se proto zaměříme na tuto problematiku, včetně nejčastějších případů. Zakazování...

Sekaná se zelím a houskovým knedlíkem

0
Klasická sekaná upečená v troubě, servírovaná nakrájená na plátky spolu s podušeným kysaným zelím a domácím kynutým houskovým knedlíkem.    

Jaké byli FOOD TRENDY v roce 2021 ?

0
Restrospektum novinek v roce 2021

Dýňové muffiny s perníkovým kořením

0
Sezona dýní je v plné síle a ještě nějaký čas bude. Pokud vám jí kousek zbude, neváhejte a upečte si tyhle skvělé muffiny. Práce s přípravou pyré není nijak náročná a hlavně: když vám nějaké zbyde, můžete ho zmrazit napříště.

REKLAMA ZA PÁR KORUN PRO RESTAURACE, KAVÁRNY, HOTELY, …

0
Reklama na internetu se dá velice efektivně využít i pro místní podniky jako jsou kavárny, restaurace, hotely či bary. Reklama prostřednictvím internetu přitom přináší...

Produkce pivovarů se meziročně o osm procent snížila

0
České pivovary snížily za první pololetí meziročně výstav o osm procent na 549,2 tisíce hektolitrů. Informoval o tom Český svaz pivovarů a sladoven. Ztráty poznamenalo především první...

Gastronomie se po dlouhém útlumu konečně probouzí.

0
Jídlo si můžeme venku dopřát z keramických talířů, kávu z porcelánových šálků a víno ze sklenky. Krabičkám sice zcela neodzvonilo, ale opět se můžeme posadit do...

NOVÝ OSVĚŽUJÍCÍ DRINK

0
Novinka, která by neměla zůstat utajena těm, kteří milují kvalitní nápoje. Ciao Spritz je vyroben podle původní receptury z hroznů odrůdy Glera doplněné přírodními...

Čokoláda. Je to exotický pojem spjatý s vášní a také je to i relax....

0
Čokoláda jako sexuální afrodisiakum, nebo luxusní klenot pro Vaše chuťové pohárky.
RISSOTTO

Domácí vaření a rozhodně větší lokálnost, ale taky rostlinná strava, bio, houby, bylinky a...

0
Online vaření. Digitalizace workshopů pro firemní zákazníky. Co všechno bude trendy v roce 2021 ? ZVÝŠÍ SE POPTÁVKA PRO CATERINGOVÉ SPOLEČNOSTI V "ONLAJNU"?JSOU OCHOTNÍ ZAMĚSTNANCI...

Vývoj dnešní gastronomie

0
Dnes je gastronomie z pohledu provozovatele pohostinské činnosti mnohem širší obor než kdysi. Moderní gastronomický odborník (tzv. manažer kuchyně) musí brát v úvahu globální stravovací...

Gastronomická psychologie.

0
Gastronomická psychologie a jídelní lístky. Gastronomická psychologie se nejvíce projevuje na jídelních lístcích. I když se o tom tak nemluví, musí být jídelní lístek pro hosta...

Co o nejoblíbenějším ovoci ještě nevíte

0
V podstatě se s nimi setkáme na celé planetě. Tvoří 12 % celosvětové produkce ovoce, což je řadí na čtvrté místo po banánech, hroznech...

Baileys Chocolat Luxe – zlatý dárek, co rozehřeje vaše srdce

0
Letošní Vánoce si můžete zpříjemnit s Baileys Chocolat Luxe v novém exkluzivním provedení. Luxusní zlatý design podtrhuje výjimečnost a originalitu oblíbeného likéru a bude skvělým...

Campari – limitovaná edice Art labels

0
Campari, italský hořkosladký aperitiv, uvedl na trh poslední limitovanou edici Art Labels. Kolekce Art labels šla poprvé do prodeje v roce 2010 při příležitosti...
Zmrzlina GROM

GROM přichází do Česka

0
Špičkovou italskou zmrzlinu Grom, která se prodává po celém světě od New Yorku přes Paříž až po Dubaj, si od začátku července mohou vychutnat i čeští zákazníci. V Praze na adrese Václavské náměstí 55 se totiž slavnostně otvírá první gelaterie Grom v Česku.
BOHEMKA - SEKT

HLAVNÍ SEZÓNA MUŠLÍ JE ZA DVEŘMI

0
Každý pokrm má svůj ideální protějšek ze sféry nápojů. Tmavá masa skvěle ladí s červeným vínem, ořechy zase s bílými aromatickými víny. Harmonickým partnerem mušlí, které jsou vyhledávanou delikatesou, je sekt.
STREETFOOD

NOVÁ STREETFOOD ŘADA OD MCCAIN

0
MCCAIN nový výrobky

Doporučení NRL FCM SZÚ

0
Může premiér Andrej Babiš ovlivnit dotace pro restaurace a poskytnout jim tak antivir podporu, nebo covid-19 ? Jak přispěl Agrofert ke COVID-19

13 tipů pro podporu vašeho podnikání

0
Můžou se objevit komplikace v dodávkách surovin
COVID

Česká gastronomie vs. COVID-19

0
Návrhy řešení ZDROJ: AMSP.cz

RYCHLOVKA

0
Recept na chutný bulgur

BRAMBORÁKY

0
Recept na bramborák
kimči

DOMÁCÍ KIMČI

0
domáci recept na kimči

V NĚMECKU JE NO WASTE NELEGÁLNÍ

0
Vyhazování jídla do odpadků je zakázané a je to zbytečné plýtvání a zátěž.

GASTRONOMII SE V ČESKU DAŘÍ

0
Ekonomika provozu restaurace. Jak si na tom stojí dnešní restaurace. Změnilo se něco za posledných 5 let, nebo je vše po staru. Jak je na to ekonomika provozu

BLAŽEK MÁ NVOU KOLEKCI

0
Blažek v kolekci podzim/zima 2019 představuje Holandsko očima Hieronyma Bosche. Nová kolekce podzim/zima 2019 čerpá z dědictví úspěšných střihů kolekce předchozí, alternuje některé oblíbené materiály a inovativně...

GIN FEST SK 2019

0
Třetí ročník slovenského ginového festivalu se poprvé uskutečnil v bratislavském Vodárenském muzeu. Znamenalo to větší prostor pro vystavovatele, workshopy, tastingy, barmany i návštěvníky. Festival...

KÁVA JINAK

0
Káva patří mezi nejoblíbenější nápoje na světě. Mnoho lidí si už ani nedokáže bez ní představit začátek dne. Její název je prý odvozen od...
freixenet

FREIXENET

0
Chuť vášnivého Španělska objevte v cavě Freixenet
MUG CAKE

ČOKOLÁDOVÝ MUG CAKE

0
Dokonalá svačina, snídaně nebo rychlý dezert pro nečekanou návštěvu. Tenhle recept vám zabere jen pár minut přípravy a zvládnete ho udělat i v mikrovlnce. Je neodolatelně dobrý!   SUROVINY 1/2 banánu 4 lžíce celozrnné mouky 1/2 lžičky kypřicího prášku do...
FOR GASTRO HOTEL

Jaký je rozdíl mezi cateringem a restaurací?

0
10 TOP důvodů, proč využít catering a ne restauraci na místech, kde není zázemí
CATERINGSAFRAN.CZ

Trendy v Cateringu pro Rok 2024

0
Co Můžete Očekávat? Catering se neustále vyvíjí a rok 2024 přináší nové trendy, které ovlivňují způsob, jakým lidé plánují a organizují své akce. Tyto trendy...
Virtuální online restaurace

Co Nás Čeká?

0
Trendy v Gastronomii pro Rok 2024. Gastronomie je dynamické odvětví, které se neustále vyvíjí a přizpůsobuje novým trendům a požadavkům spotřebitelů. Rok 2024 není výjimkou,...
2EFKA.CZ

Klíč k Úspěšné Online Strategii

0
Analýza Digitálního Marketingu. Analýza digitálního marketingu zahrnuje sběr, měření a vyhodnocování dat z různých digitálních kanálů, aby bylo možné optimalizovat marketingové strategie a dosáhnout co...
2EFKA.CZ

Klíčová Role Odborníků na Digitální Marketing, SEO, PPC a Sociální Sítě pro Malé a...

0
V digitálním věku je online přítomnost nepostradatelným prvkem úspěchu pro malé živnostníky a střední podnikatele, obzvláště v odvětvích jako hotelnictví, gastronomie a služby. S...
2EFKA.CZ

Proč je důležité mít experta pro digitální marketing, SEO, PPC a sociální sítě

0
Zlepšit vaši online přítomnost a maximalizovat váš zisk.

JAKÁ MÁ BÝT SPRÁVNÁ PORCE POKRMŮ?

0
Správné porce pomáhají lidem udržovat zdravou váhu a zabránit přejídání, což může vést k nárůstu hmotnosti a riziku obezity. Správné porce podporují vyváženou stravu a snižují riziko vzniku těchto onemocnění.

Rajčatová polévka s čočkou

0
INGREDIENCE: 1 cibule 1 l zeleninového vývaru 1 mrkev 2 lžičky kořenící směsi s obsahem bylinek olivový olej 2 lžíce rostlinného proteinu Super vegan protein 2 stroužky česneku nebo sušený česnek sůl 400...

Masové kuličky

0
Šťavnaté masové kuličky s batáty a fazolkami INGREDIENCE: 2 větší cibule 400 g kvalitního mletého hovězího 200 g syrové červené řepy sůl olej nebo přepuštěné máslo ghí 2...

Gastronomie a Marketing. Jak se dá spojit tyto dva segmenty ve službách?

0
Pro sestavení správného modelu marketingového mixu byste měli přihlížet na to, zda se věnujete výrobě či prodeji výrobků nebo poskytujete služby. Můžete použít již vytvořené modely, nicméně je lepší vždy sestavit vlastní, ušitý na míru vaší firmě.