Domů DOPORUČUJEME Alsaský šukrut – vydatný pekáček s vepřovým kolenem, klobásou a kysaným zelím...

Alsaský šukrut – vydatný pekáček s vepřovým kolenem, klobásou a kysaným zelím z restaurace Babiččina Beseda

5

Postup přípravy

  1. Vepřové koleno vykostěte a nakrájejte na větší kusy, slaninu na větší kostky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky, brambory překrájejte na větší kusy, menší můžete nechat vcelku. Klobásu podélně rozkrojte. Zelí slijte.
  2. Do pekáče navrstvěte cibuli, osolené koleno, slaninu, klobásy a kysané zelí, vše zalijte bílým vínem a přikryjte poklicí nebo alobalem. Pečte v troubě předehřáté na 150 °C 5 hodin.
  3. Poté odklopte a přidejte syrové brambory. Vraťte pekáč do trouby a pečte dalších 45 minut, dokud nebudou brambory měkké. Osolte a opepřete podle chuti.

Babiččina Beseda láká do Klánovic

Jak už název napovídá, restaurace Babiččina Beseda nabízí klasickou českou kuchyni. Ale není zase tak klasická, jak byste možná čekali. Oba kuchaři, kteří zde vaří, mají zkušenosti ze špičkových restaurací a na jejich rukopisu je to znát. Klasika tu tak dostává modernější ráz. A pravdou je, že někdy nezůstane ani u české kuchyně a v nabídce se objeví i skvělá jídla inspirovaná evropskou nebo asijskou kuchyní. Kromě stálého jídelního lístku můžete do „Báby“ zajet i na oblíbená obědová meníčka nebo speciální víkendová menu, která přímo lákají užít si rodinný oběd v půvabné restauraci s útulným interiérem.

Vyzkoušejte také vepřové koleno s pivní marinádou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Vepřové koleno s pivní marinádou