Postup přípravy:
-
Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni (i s kůrou) nakrájejte na menší měsíčky a zbavte je semínek.
-
Rozložte na plech vyložený pečicím papírem (slupkou dolů). Osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Pečte asi 40 minut, dýně změkne a trošku chytne barvu.
-
Mezitím nadrobno nakrájejte šalotku a chilli papričku. Upečenou dýni rozmixujte ponorným mixérem. Přendejte do misky, přidejte šalotku, ½ chilli papričky, nasekaný tymián a lučinu.
-
Pořádně promíchejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Přendejte na předem opečené topinky, posypte zbylou chilli papričkou a tymiánem, nastrouhaným parmezánem a dejte ještě krátce zapéct pod gril dozlatova.
A když už byla řeč o dýňové polévce, máme pro vás videorecept:
Kompletní recept najdete ZDE: Dýňová polévka
Nebo zkuste další dýňové recepty: