INGREDIENCE:

1 cibule

1 l zeleninového vývaru

1 mrkev

2 lžičky kořenící směsi s obsahem bylinek

olivový olej

2 lžíce rostlinného proteinu Super vegan protein

2 stroužky česneku nebo sušený česnek

sůl

400 g pasírovaných nebo krájených rajčat

pepř

120 g půlené červené čočky

na ozdobu hustý jogurt a čerstvé bylinky

  1. Na olivovém oleji orestujte cibuli do sklovata. Přidejte na kousky nakrájenou mrkev a restujte.

  2. Přidejte nakrájený česnek, promíchejte a hned vlijte rajčata, vsypte červenou čočku a zalijte vývarem.

  3. Ochuťte solí, pepřem, kořením a vařte pozvolna 20 minut. Rozmixujte do hladka.

  4. Pro zvýšení obsahu bílkovin a krémovější konzistenci přidejte na závěr 2 lžíce rostlinného proteinu a ještě krátce promixujte.