INGREDIENCE: |
|
---|---|
1 cibule |
1 l zeleninového vývaru |
1 mrkev |
2 lžičky kořenící směsi s obsahem bylinek |
olivový olej |
2 lžíce rostlinného proteinu Super vegan protein |
2 stroužky česneku nebo sušený česnek |
sůl |
400 g pasírovaných nebo krájených rajčat |
pepř |
120 g půlené červené čočky |
na ozdobu hustý jogurt a čerstvé bylinky |
-
Na olivovém oleji orestujte cibuli do sklovata. Přidejte na kousky nakrájenou mrkev a restujte.
-
Přidejte nakrájený česnek, promíchejte a hned vlijte rajčata, vsypte červenou čočku a zalijte vývarem.
-
Ochuťte solí, pepřem, kořením a vařte pozvolna 20 minut. Rozmixujte do hladka.
-
Pro zvýšení obsahu bílkovin a krémovější konzistenci přidejte na závěr 2 lžíce rostlinného proteinu a ještě krátce promixujte.