Domů DOPORUČUJEME Kachní rillettes s bílým vínem – geniální chuťovka s francouzským původem

Kachní rillettes s bílým vínem – geniální chuťovka s francouzským původem

8

Postup přípravy:

  1. Kachnu omyjte, osušte a pořádně ze všech stran osolte i zevnitř, dejte do hrnce a přidejte česnek, badyán a víno.
  2. Vše přiveďte k varu, poté oheň ztlumte na minimum a pod pokličkou vařte zhruba 4 hodiny.
  3. Kachnu vyndejte a nechte zchladnout a poté ji celou oberte. Stranou dejte kůži a kosti a maso rozeberte na drobné kousky a promíchejte se zbylou scezenou šťávou (já přidávám do masa i uvařený rozmačkaný česnek).
  4. Maso ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Maso nandejte do skleniček a skladujte v ledničce.

Rillettes jsou výborné s plátkem čerstvého chleba a kyselou okurkou, případně s cibulí a salátem.

Pečenou kachnu u nás najdete i ve formě videoreceptu!

Nebo zkuste další rillettes: