Postup přípravy
- Filé tresky nechte na talíři lehce povolit a poté ho osolte, posypte uzenou paprikou, sušeným česnekem a zakápněte olivovým olejem.
- Mezitím červené zelí nakrájejte na nudličky, lehce osolte a rukama jemně promačkejte.
- Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a filé orestujte z obou stran a dejte stranou.
- Omáčku připravte tak, že v míse smícháte bílý jogurt s majonézou, chilli omáčkou, prolisovaným stroužkem česneku a dochuťte solí a šťávou z limetky.
- Avokádo rozpulte, zbavte pecky a lžící vyloupněte, pokrájejte na plátky a zakápněte citronovou šťávou.
- Z každé tortilly vykrojte dvě kolečka, která na suché pánvi z obou stran opečte a pak hned ohněte.
- Takto připravené tacos postupně plňte: zelí, poté kousky tresky, plátky avokáda, vše polijte omáčkou, posypte koriandrem a zakápněte šťávou z limetky.
- PRIMA TIP: Díky tomu, že jsou filety z aljašské tresky Mylord Premium zmrazeny přímo na moři, zachovávají si svou strukturu, chuť a výživové hodnoty.
Vyzkoušejte také tresku pečenou v měšci se zeleninou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Treska pečená v měšci se zeleninou podle Karolíny Kamberské