Domů DOPORUČUJEME Bramborová focaccia pugliese – nadýchané pečivo z jihu Itálie voní po rozmarýnu

Bramborová focaccia pugliese – nadýchané pečivo z jihu Itálie voní po rozmarýnu

3

Postup přípravy

  1. V míse důkladně promíchejte vařečkou mouku, sůl, rozdrobené droždí a vodu. Těsto pak nechte kynout v míse zhruba 1 hodinu, až zdvojnásobí svůj objem.
  2. Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na tenké plátky a povařte je v osolené vroucí vodě asi 2 minuty doměkka. Pak je slijte. Rozmarýn otrhejte.
  3. Plech vyložte pečicím papírem. Vyklopte na něj těsto, mokrými dlaněmi ho zploštěte a roztáhněte po celém plechu a na povrchu udělejte prsty důlky. Navrch rozložte plátky brambor, posypte je trochou hrubozrnné soli a ozdobte lístky rozmarýnu. Nechte kynout 1 hodinu.
  4. Troubu předehřejte na 230 °C. Focacciu pokapejte olivovým olejem a pečte 25 minut dozlatova. Pak ji vytáhněte, potřete dalším olivovým olejem a přesuňte na mřížku. Podávejte ji až po vychladnutí.

Vyzkoušejte také jednoduchou focacciu podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Jednoduchá domácí focaccia z kynutého těsta