Postup přípravy
- Všechny suroviny na dresink dejte do mixéru nebo do vyšší nádoby a rozmixujte.
- Papriky potřete olejem, osolte a pečte při 200 °C 10 minut. Poté je přesuňte do misky, přikryjte fresh folií a nechte zapařit. Po 30 minutách opatrně oloupejte, zbavte stopky a jádřince a dejte vychladit. Dužinu nakrájejte na kostičky.
- Salátovou okurku oloupejte, vyberte vodnatý vnitřek a nakrájejte na kostičky.
- Olivy Kalamata přepulte a petrželku nasekejte najemno.
- Do misky dejte na drobné kostičky nakrájenou pražmu, pečenou papriku, salátovou okurku, olivy, kapary a petrželku. Osolte, opepřete, přidejte limetkový dresink a promíchejte. Dejte do misky nebo hlubokého talíře a ozdobte bylinkami. Můžete pokapat petrželkovým olejem viz prima tip.
PRIMA TIP: Na petrželkový olej ohřejte v malém rendlíku 50 ml olivového oleje na 80 °C, přidejte 20 g nasekané hladkolisté petržele a mixujte 1 minutu ponorným mixérem. Přeceďte přes jemný cedník.
Vinograf potěší milovníky vína i skvělé kuchyně
Oblíbená restaurace a vinný bar Vinograf láká na příjemný koncept, kde si k zajímavým vínům z celého světa dáte i výborné jídlo inspirované italskou, francouzskou a španělskou kuchyní s moderními prvky. Základem nabídky je široká kolekce vín převážně z menších rodinných vinařství. Vinný lístek čítá přes 400 vín z Čech, Moravy i ze světa, z toho je zhruba 40 vín po skleničce. A k dobrému vínu patří skvělé jídlo, ve Vinografu najdete propracované sezónní menu, které vymýšlí kreativní šéfkuchař Radek David a jeho pravá ruka šéfkuchař Andrej Mišutka.
Vyzkoušejte ceviche z halibuta a krevet podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Ceviche z čerstvé ryby a krevet podle Zdeňka Pohlreicha