Domů DOPORUČUJEME Pomalu pečená krůtí stehna na kysaném zelí – ideální sváteční pečínka

Pomalu pečená krůtí stehna na kysaném zelí – ideální sváteční pečínka

2

Postup přípravy:

  1. Nejprve na pánvi na sádle orestujte nahrubo nasekanou cibuli. Když začne zlátnout, přendejte ji do pekáče a promíchejte s kysaným zelím.
  2. Přidejte čerstvě mletý pepř, nové koření, bobkové listy a 1 lžičku celého kmínu. Zelí podlijte asi 200 ml vody. Navrch dejte grilovací rošt.
  3. Krůtí stehna osolte a posypte zbytkem kmínu. Stehna položte na grilovací rošt a zakryjte druhým pekáčem nebo alobalem. Maso se zelím dejte péct do předehřáté trouby na 90 minut při 170 °C.
  4. Po této době maso odkryte a dopečte asi 30 minut dozlatova. V průběhu pečení přelévejte výpekem. Hotové maso servírujte se zelím a opečenými bramborovými špalíčky.

Kdo si chce dopřát krůtí maso ještě jinak, může si pustit tento videorecept

Kompletní recept najdete ZDE: Krůtí guláš se zeleninou

Nebo zkuste další recepty na krůtí stehno: