Domů DOPORUČUJEME Vietnamská hovězí polévka s nudlemi připravená v pomalém hrnci nebo na sporáku

Vietnamská hovězí polévka s nudlemi připravená v pomalém hrnci nebo na sporáku

3

Postup přípravy

  1. V POMALÉM HRNCI: Česnek, zázvor a cibuli (vše neoloupané) pražte 10 minut nad otevřeným ohněm dočerna, nebo je na grilu 15 minut grilujte. Ingredience nechte vychladnout v míse, poté je oloupejte a nahrubo nakrájejte.
  2. Na malé pánvi nechte na střední teplotě rozvonět skořici, badyán, kardamom, fenyklová semínka a černý pepř. Ingredience zabalte do pytlíčku vytvořeného z malého kousku mušelínu a zavažte ho provázkem.
  3. Do pomalého hrnce dejte hovězí hrudí, hovězí kližku, cukr, rybí omáčku, česnek, zázvor, cibuli, pytlíček s kořením, lžíci soli a 2 l vody. Vařte 9 hodin na nízkém stupni, dokud maso nezměkne. Vyjměte hovězí hrudí i kližku, nechte vychladnout a poté hrudí nakrájejte na tenké plátky a kližku oberte.
  4. Polévku sceďte přes velké jemné síto vyložené mušelínem. Hovězí svíčkovou vložte do nahřátých misek a přelijte ji horkým vývarem.
  5. Podávejte s nudlemi, fazolovými klíčky, chilli papričkami, klínky limetky a ozdobené bylinkami.
  1. NA SPORÁKU: Česnek, zázvor a cibuli (vše neoloupané) pražte 10 minut nad otevřeným ohněm dočerna, nebo je na grilu 15 minut grilujte. Ingredience nechte vychladnout v míse, poté je oloupejte a nahrubo nakrájejte.
  2. Na malé pánvi nechte na střední teplotě rozvonět skořici, badyán, kardamom, fenyklová semínka a černý pepř. Ingredience zabalte do pytlíčku vytvořeného z malého kousku mušelínu a zavažte ho provázkem.
  3. Do velkého hrnce dejte hovězí hrudí, hovězí kližku, lžíci soli a 2,5 l vody. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte 30 minut mírně vařit. Odstraňte jakoukoli nečistotu, co vyplave na povrch.
  4. Do hrnce přidejte cukr, rybí omáčku, česnek, zázvor, cibuli a pytlíček s kořením a nechte mírně vařit na střední teplotě. Snižte teplotu na nízkou, přiklopte pokličkou a vařte 2 hodiny, dokud maso nezměkne. Vyjměte hovězí hrudí i kližku, nechte vychladnout a poté hrudí nakrájejte na tenké plátky a kližku oberte.
  5. Polévku sceďte přes velké jemné síto vyložené mušelínem. Hovězí svíčkovou vložte do nahřátých misek a přelijte ji horkým vývarem.
  6. Podávejte s nudlemi, fazolovými klíčky, chilli papričkami, klínky limetky a ozdobené bylinkami.

Vyzkoušejte vietnamskou polévku Pho Bo podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Vietnamská hovězí polévka Pho Bo

Inspirujte se i dalšími variantami vietnamské polévky Pho