Postup přípravy
-
Čočku vsypte do nádoby robotu, zalijte vodou a nechte nejméně 3 hodiny máčet, můžete i přes noc.
-
Čočku pak rozmixujte na velmi jemný krém a podle chuti ho osolte. Palačinky můžete smažit hned, ale ještě lépe to půjde, když si těstíčko odpočine – opět můžete nechat stát i přes noc.
-
Nejlépe palačinkovou pánev rozehřejte při středně vyšší teplotě a pak lehce potřete olejem, který také nechte rozehřát. Vlijte asi osminu těstíčka, spodkem naběračky ho rozetřete po pánvi a smažte asi 1½ minuty. Pak palačinku obraťte a osmažte z druhé strany.
-
Usmažené palačinky klaďte na sebe na talíř a přikrývejte je utěrkou nebo alobalem. V alobalu je můžete také uchovat, pokud je nespotřebujete hned.
PRIMA TIPY: Palačinky můžete připravit dopředu a před podáváním ohřát. Skvělé jsou například stočené jako tortilla s jednoduchou náplní se sýrem a/nebo šunkou, listem salátu či jinou zeleninou, ale fantazii ohledně náplní se meze nekladou. Chcete-li palačinky silnější, použijte méně vody. Pro výraznější chuť můžete místo vody použít vývar nebo nejrůznější koření. Hotové palačinky můžete také zmrazit. Jsou i skvělou přílohou k různým pikantnějším jídlům, jako je kari.
Hledáte spíše klasiku? Připravte výborné palačinky jako od maminky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Nejlepší recept na palačinky jako od maminky