Na vidličce Romana Pauluse: Ústřice: Jsou jen pro opravdové znalce?

0
Nepodávají se jen syrové, ale i vařené či pečené. Kdy je jejich správná sezóna? Jak jim přijít na chuť? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas...

Zmrzlina je pro Jana Hochsteigera absolutní vášeň. Radí, jak poznat, kde...

0
Co jeden z nejlepších zmrzlinářů v Česku Jan Hochsteiger nedokáže s trochou nadsázky pochopit, je, proč lidé jedí zmrzlinu více v létě, když i...

25 tipů pro milovníky vína. Vyrazte do míst, kde je ochutnávání...

0
Autoři bedekru Top vinařský cíl doporučují své nejoblíbenější cíle. Tito odborní garanti mapují po celém Česku nejzajímavější místa spojující víno a zážitek a podepisují...

Lidem se zpět do gastronomie nechce, zaměstnanci naopak přibyli v IT

0
Míra nezaměstnanosti začala po roce růstu opět klesat. Od svého nejhlubšího bodu v lednu a únoru, kdy byla na úrovni 4,3 procenta, je podle...

Start-up Grason dokáže najít zaměstnance i na jedno kliknutí

0
Mladší generace zaměstnanců preferuje volný čas. Jsou dokonce tací, kteří jsou schopní si až podle svých volnočasových aktivit plánovat, jak si na svoje živobytí...

Lidé se do restaurací nevrátili. Desetina podniků už zanikla, další krach...

0
Pandemie? Neměli jsme problém, říká Jan Klimša, šéf restaurace Kaštan v jedné z rezidenčních čtvrtí Prahy 6. „Naopak nás to nabilo. Některé podniky možná...

Pivo je v Praze výrazně dražší. Tržby v gastronomii za červen...

0
Uplynulý rok a půl zasáhl oblast gastronomie jako žádnou jinou. Část podniků už neotevřela, jiné se potýkají s nedostatkem hostů. Data z několika tisíc...

Jednoduchost a pohodlí. Česku vládne točená zmrzlina, ve světě je to...

0
Češi často zajdou na točené. Léty prověřená otřepaná fráze platí v tuzemsku i u zmrzlin. Studené osvěžení stáčené do kornoutů či kelímků jasně dominuje...