Chianti: Jak vybrat to nejlepší

0
Jedním z nejoblíbenějších suvenýrů, které si turisté odváží z dovolené v Itálii, je zakulacená láhev červeného vína obalená slámou. Jde o toskánské chianti, které...

Díky bohu za to, že restaurace zdražují, říká Lukáš Hejlík. A...

0
Pozor, nepopulární názor. Zatímco většina Čechů se pohoršuje nad zdražováním v restauracích, milovník dobrého jídla a autor Gastromapy Lukáš Hejlík říká „díky bohu za...

Ranní brífink Honzy Hrušovského: Super Mario za miliony dolarů a do...

0
Cestovní ruch po krizi oživuje. Tak si pojďme dát nějaký tip, kam vyrazit. Rovnou jsme vybrali region, který nemusí mít nejlepší renomé. Pro někoho...

HOPI je na lovu, akvizice chystá v gastru, logistice i realitách

0
František Piškanin je jedním z těch, kdo učil po roce 1989 Čechy nakupovat v supermarketech. Kromě nového typu maloobchodní prodejny začal v tuzemsku otevírat...

Toto jsou ukázková červená vína na léto. Jak je správně vychladit?

0
Mnoho lidí má spojeno horké letní počasí s pitím růžových vín. Ta jsou díky svému svěžímu a nekomplikovanému charakteru automatickou volbou, přitom existují i...

Jídla si dost nevážíme, nedokážeme ho ještě docenit jako zážitek. Školní...

0
Zkusil jsem si všechny extrémy, ale na film jsem čekal. V Deníčku moderního fotra hraju s profíky Jirkou Mádlem a Terezou Ramba, bylo pro...

Mít špičkový pinot noir ve skleničce je jako sednout si za...

0
Jízda se vším všudy. Elegance, styl, krása v každém detailu. Pinot noir je hvězdnou odrůdou francouzského Burgundska, Champagne, ale prosadil se i ve Spojených...

Zmrzlinářský nomen omen: cukráři Ňam Ňam sídlí ve vesnici Velká Dobrá

0
Kousek za Kladnem v obci Velká Dobrá sídlí zmrzlinářská firma, která má podobně jako vesnice cukrářsky příznačné jméno: Ňam Ňam. Stojí za ní rodina...