Zapečené vepřové maso se zelím a klobásou

0
Vynikající recept z maďarské kuchyně, který stojí za vyzkoušení. Směs masa, uzeniny, zelí a dalších surovin nejprve dusíme v hrnci na zdroji tepla, ke konci...

Smrže v sýrové omáčce

0
Smrže patří mezi lahůdkové houby. Nyní je právě doba jejich růstu. Roste i podobná, drobnější kačenka česká, z které můžete tento pokrm také připravit.    

Pochoutkový rok: Pro udržení kvality koření jsou zásadní podmínky jeho skladování

0
Jak jídlo povýšit ze zdroje energie a výživných látek důležitých pro lidské tělo na skutečný požitek? Ochucením. Čím? Kořením, které si zachovává své jedinečné...

Pochoutkový rok: Poslechněte si: Pochoutkový rok 24. 4. 2022

0
Další soutěžní recept na sladko: ořechové rohlíčky od Marie Daňkové. Jak na třené těsto poradil Josef Maršálek. Pro udržení kvality koření je zásadní skladování.

Pochoutkový rok: Jak správně připravit třené těsto poradil Josef Maršálek

0
Pokud připravujeme třená těsta, tak nepotřebujeme metly. Hmotu budoucího těsta je třeba třít. Pokud bychom použili metly, tak bychom těsto šlehali. To ale nechceme....

Pochoutkový rok: Tažený štrúdl s jablky od Elišky Plškové

0
Tyhle ořechové rohlíčky s krémem a čokoládou se vám rozpustí v ústech a ještě dlouho potom zanechají nádherný pocit blaženosti. Upekla a nazdobila je...

Hovězí závitky se zeleninou

0
Závitky z roštěné plněné na másle podušenou zeleninou, opečené na pánvi, pak podušené doměkka, servírované se zahuštěnou omáčkou například s rýží, ale i jinou...

Nadívaná kuřecí stehna mandlovou nádivkou

0
Pod kůží kuřecích stehen vtlačená mandlová nádivka, stehna pak upečená v troubě pěkně dozlatova, servírovaná s rýží či různě upravenými brambory.