Domů DOPORUČUJEME Špenátový prívarok se sázeným vejcem – rychlé a levné jídlo původem ze...

Špenátový prívarok se sázeným vejcem – rychlé a levné jídlo původem ze Slovenska

3

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte na drobné kostičky, česnek nasekejte najemno.
  2. Do hrnce dejte trochu oleje a orestujte na něm cibuli a česnek dosklovita. Přidejte zmrazený špenát a přilijte trošku vody. Přikryjte a duste, dokud se špenát nerozpustí do kašovité směsi.
  3. Osolte, opepřete podle chuti a vmíchejte smetanu, ve které rozmíchejte trochu mouky na zahuštění. Nechte krátce provařit.
  4. Podávejte se sázeným nebo vařeným vejcem a bramborami.

Vyzkoušejte také vepřové výpečky se špenátem a chlupatými knedlíky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Vepřové výpečky se špenátem a chlupatými knedlíky – recept na českou klasiku, jak ji máme rádi