Frittata je italské jídlo podobné omeletě, liší se ale způsobem přípravy, kdy se přímo do vajec přimíchává zelenina, sýry, těstoviny, brambory, prostě to, na co máte zrovna chuť.

Ingredience pro:4 porce

Budete potřebovat

  • 8 ks vejce
  • 4 hrsti čerstvého špenátu
  • 4 ks rajčat
  • pepř
  • sůl
  • 4 lžíce oleje
  • krémový kozí sýr
frittata

Postup

Krok 1: Začněte tím, že si nakrájíte na plátky rajčata a orestujte je na pánvi. Díky orestování budou rajčata sladší a chuťově výraznější. Rajčata před restováním nesolte, aby nepustily zbytečně vodu.

Krok 2: Vejce rozklepněte do mísy a přidejte dvě hrsti lehce nasekaného čerstvého špenátu. Tuto směs dále dochuťte solí a pepřem. 

Krok 3: Na pánev, kde jste restovali rajčata, přidejte trochu oleje a vlijte na ni vaječnou směs. Opékejte na středně mírném plameni přibližně 5 minut, poté frittatu obraťte a opečte i z druhé strany (cca 3 až 5 min).

Krok 4: Na hotovou frittatu přidejte ještě krémový kozí sýr a podávejte samotné, můžete i s kouskem čerstvého pečiva. Frittata je skvělá jak za tepla, tak i za studena, pokud vám ovšem zbyde.

Výborná je i za studena, většinou ji ale strávníci zkonzumují dříve, než stačí vychladnout

ZDROJ: PZ.cz

Previous Post

Next Post

HLEDAT . . .

CONTENT MARKETING

CONTENT MARKETING

Save on your hotel - hotelscombined.com
Loading Next Post...
Optimized by Optimole
SLEDUJ
svgTrending svg 0 Cart
POPULÁRNÍ svg
POSUNOUT NAHORU
Loading

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...

Cart
Cart updating

ShopsvgYour cart is currently is empty. You could visit our shop and start shopping.

Ověřeno MonsterInsights