Frittata Bylinky 141774703 Jpg Irecept Full, GASTROINOVACE.cz

Jarní frittata

Frittata je italské jídlo podobné omeletě, liší se ale způsobem přípravy, kdy se přímo do vajec přimíchává zelenina, sýry, těstoviny, brambory, prostě to, na co máte zrovna chuť.

Ingredience pro:4 porce

Budete potřebovat

  • 8 ks vejce
  • 4 hrsti čerstvého špenátu
  • 4 ks rajčat
  • pepř
  • sůl
  • 4 lžíce oleje
  • krémový kozí sýr
Frittata 1 683x1024, GASTROINOVACE.cz
frittata

Postup

Krok 1: Začněte tím, že si nakrájíte na plátky rajčata a orestujte je na pánvi. Díky orestování budou rajčata sladší a chuťově výraznější. Rajčata před restováním nesolte, aby nepustily zbytečně vodu.

Krok 2: Vejce rozklepněte do mísy a přidejte dvě hrsti lehce nasekaného čerstvého špenátu. Tuto směs dále dochuťte solí a pepřem. 

Krok 3: Na pánev, kde jste restovali rajčata, přidejte trochu oleje a vlijte na ni vaječnou směs. Opékejte na středně mírném plameni přibližně 5 minut, poté frittatu obraťte a opečte i z druhé strany (cca 3 až 5 min).

Krok 4: Na hotovou frittatu přidejte ještě krémový kozí sýr a podávejte samotné, můžete i s kouskem čerstvého pečiva. Frittata je skvělá jak za tepla, tak i za studena, pokud vám ovšem zbyde.

Výborná je i za studena, většinou ji ale strávníci zkonzumují dříve, než stačí vychladnout

ZDROJ: PZ.cz

Creative Commons License
Except where otherwise noted, GASTROINOVACE.cz by FEKIGRAM is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.