Hrášková polévka se slaninou a smaženým hráškem
Polévky připravená z mraženého hrášku, vody, koření, česneku, másla a hladké mouky, servírovaná se dvěma druhy polévkové vložky, s kostičkami na oleji opečené anglické...
Česneková bramborová kaše
Klasická bramborová kaše dochucená ale zakysanou smetanou, máslem, v alobalu upečenými, pak rozmačkanými stroužky česneku a solí. Výtečná příloha k pečeným či grilovaným masům.
Pečený česnek II.
Dužina v alobalu upečeného česneku se skvěle hodí na dochucení mnoha pokrmů. Lze použít na dochucení různých příloh, do dipů a omáček, také do...
Luhačovický špaček
Pokrm, který se podával v 70. - 80. letech v restauracích. Šlo o závitek z mletého masa naplněný klobásou, upečený v troubě, servírovaný s bramborem, hořčicí a...
Velikonoční cupcakes III.
Co vznikne smícháním dvou receptů? Někdy nic moc, ale my tu máme tip na piškotové cupcakes ozdobené pudinkovým hrk hrk krémem. A výsledek? Úžasné...
Zapečené chleby s mletým masem
Chutná, rychlá večeře z trouby. Mleté maso na tento recept je nejlepší použít míchané, hovězí a vepřové. Z uvedené dávky připravíme v troubě 6 chlebů.
Hovězí nudličky teriyaki
Nudličky pravé hovězí svíčkové marinované přes noc v marinádě, pak zprudka orestované na pánvi, postupně také s nudličkami papriky a kolečky pórku, směs servírovaná...
Uzené se zelím v bramboráku
Uzené plecko, nebo jiný vhodný kus uzeného, nakrájené na silnější plátky, ty opečené na pánvi na tuku, servírované spolu s podušeným kysaným zelím v...