Jehněčí maso marinované v česneku a bylinkách

0
Marinované plátky jehněčího masa naložené do marinády z bylinek, koření, oleje, citronové šťávy a česneku, nejprve zprudka opečené na pánvi, potom dopečené v troubě...

Mrkvový dort

0
Mrkvový dort

Brokolicová polévka II.

0
Název Zelený čtvrtek je odvozen od tradice, kdy se v tento den jí zelená zelenina. Tímto dnem začínají velikonoční oslavy, protože je to den...

Cider po španělsku: chuťový a kulturní zážitek, na který se nezapomíná

0
Fermentovaný jablečný mošt, geniální nápoj, jehož historie se psala již nejméně sto let před naším letopočtem. Nejmasověji produkovaný cider sice pochází z Britských ostrovů, nicméně...

Tradice a zvyky českých Velikonoc

0
Velikonoce jsou mnohem víc než jen několik dní volna, kdy se můžeme „cpát“ čokoládovými zajíčky a barevně zbarvenými kraslicemi: Je to důležitý náboženský svátek,...

Skořicoví šneci

0
Skořicoví šneci, to je český výraz sladké rolády běžně servírované v severní Evropě a také Severní Americe. Ve Švédsku se nazývá Kanelbulle, v Dánsku...

ALEŠ DVOŘÁK, BUDVAR – VE SVĚTĚ JSME POŘÁD ZA ABSOLUTNÍ PIVNÍ...

0
Aleš je chodící encyklopedií nejen o vývoji v Budvaru za posledních 30 let, ale i encyklopedií o vývoji minipivovarů a minipivovarnictví v Čechách. Dělá...

Končí režim dodavatelů poslední instance pro klienty skupiny Bohemia Energy!

0
Spotřebitelům, bývalým zákazníkům společností ze skupiny Bohemia Energy, kteří ještě od DPI odebírají elektřinu, skončí režim „záchranné sítě“ 14. dubna 2022. U plynu to...