Jehněčí maso marinované v česneku a bylinkách
Marinované plátky jehněčího masa naložené do marinády z bylinek, koření, oleje, citronové šťávy a česneku, nejprve zprudka opečené na pánvi, potom dopečené v troubě...
Brokolicová polévka II.
Název Zelený čtvrtek je odvozen od tradice, kdy se v tento den jí zelená zelenina. Tímto dnem začínají velikonoční oslavy, protože je to den...
Cider po španělsku: chuťový a kulturní zážitek, na který se nezapomíná
Fermentovaný jablečný mošt, geniální nápoj, jehož historie se psala již nejméně sto let před naším letopočtem. Nejmasověji produkovaný cider sice pochází z Britských ostrovů, nicméně...
Tradice a zvyky českých Velikonoc
Velikonoce jsou mnohem víc než jen několik dní volna, kdy se můžeme „cpát“ čokoládovými zajíčky a barevně zbarvenými kraslicemi: Je to důležitý náboženský svátek,...
Skořicoví šneci
Skořicoví šneci, to je český výraz sladké rolády běžně servírované v severní Evropě a také Severní Americe. Ve Švédsku se nazývá Kanelbulle, v Dánsku...
ALEŠ DVOŘÁK, BUDVAR – VE SVĚTĚ JSME POŘÁD ZA ABSOLUTNÍ PIVNÍ...
Aleš je chodící encyklopedií nejen o vývoji v Budvaru za posledních 30 let, ale i encyklopedií o vývoji minipivovarů a minipivovarnictví v Čechách. Dělá...
Končí režim dodavatelů poslední instance pro klienty skupiny Bohemia Energy!
Spotřebitelům, bývalým zákazníkům společností ze skupiny Bohemia Energy, kteří ještě od DPI odebírají elektřinu, skončí režim „záchranné sítě“ 14. dubna 2022. U plynu to...