Vajíčková pomazánka s avokádem II.

0
Vejce jsou spojencem štíhlé linie. Do odlehčeného jídelníčku tato superpotravina bezpochyby patří. Vejce jsou navíc symbolem Velikonoc, jenže po každoroční koledě je jen málokdo...

Staročeská cibulačka II.

0
Cibulačku už vařily naše babičky. Od francouzské cibulačky se liší kořením a nepřidává se víno, většinou ani sýr. Někde se do české cibulačky přidávaly...

Pochoutkový rok: K jaru patří jehněčí maso, to nejlepší je od...

0
Na světě existuje až 600 plemen ovcí. Na území Česka vznikla dvě plemena – šumavská a valašská. Hlavní užitkovost ovcí spočívá v produkci masa,...

Pochoutkový rok: Jak dostat beránka a jiné pečené pochoutky z formy

0
Aby vám šel beránek dobře vyklepnout z formy, musí být forma naplněna jen do tří čtvrtin objemu. Následně musíme těsto dostatečně propéct, aby bylo...

Pochoutkový rok: Poslechněte si: Pochoutkový rok 10. 4. 2022

0
První soutěžní recept na sladko: šťavnatý tažený štrúdl od Elišky Plškové. Jak vyklepnout beránka z formy poradí Josef Maršálek. K jaru patří jehněčí.

Pochoutkový rok: Tažený štrúdl s jablky od Elišky Plškové

0
Za prvním soutěžním receptem Pochoutkového roku nasladko jsme se vypravili do Trutnova. Eliška Plšková upekla úžasný tažený štrúdl s jablky a skořicí podle receptu...

Originální tipy na velikonoční tabuli a sedmero vaječných receptů

0
Skončil masopust a pomalu se přesouváme do období Velikonoc a jídelní hojnosti. Víte, co by se mělo jíst během velikonočního týdne a řešíte, co...