Vajíčková pomazánka s avokádem II.
Vejce jsou spojencem štíhlé linie. Do odlehčeného jídelníčku tato superpotravina bezpochyby patří. Vejce jsou navíc symbolem Velikonoc, jenže po každoroční koledě je jen málokdo...
Staročeská cibulačka II.
Cibulačku už vařily naše babičky. Od francouzské cibulačky se liší kořením a nepřidává se víno, většinou ani sýr. Někde se do české cibulačky přidávaly...
Pochoutkový rok: K jaru patří jehněčí maso, to nejlepší je od...
Na světě existuje až 600 plemen ovcí. Na území Česka vznikla dvě plemena – šumavská a valašská. Hlavní užitkovost ovcí spočívá v produkci masa,...
Pochoutkový rok: Jak dostat beránka a jiné pečené pochoutky z formy
Aby vám šel beránek dobře vyklepnout z formy, musí být forma naplněna jen do tří čtvrtin objemu. Následně musíme těsto dostatečně propéct, aby bylo...
Pochoutkový rok: Poslechněte si: Pochoutkový rok 10. 4. 2022
První soutěžní recept na sladko: šťavnatý tažený štrúdl od Elišky Plškové. Jak vyklepnout beránka z formy poradí Josef Maršálek. K jaru patří jehněčí.
Pochoutkový rok: Tažený štrúdl s jablky od Elišky Plškové
Za prvním soutěžním receptem Pochoutkového roku nasladko jsme se vypravili do Trutnova. Eliška Plšková upekla úžasný tažený štrúdl s jablky a skořicí podle receptu...
Originální tipy na velikonoční tabuli a sedmero vaječných receptů
Skončil masopust a pomalu se přesouváme do období Velikonoc a jídelní hojnosti. Víte, co by se mělo jíst během velikonočního týdne a řešíte, co...