PODZIMNÍ SPECIALITY V RESTURACÍCH
Podzim je požitkem pro milovníky dobrého jídla. Dozrává ovoce, zelenina, lesy jsou plné hub a k tomu začínají myslivecké hony. Dopřejte si třeba srnčí...
Dárek v olivové podobě se bude vašim blízkým hodně líbit
Nejlepší dárek k Vánocům pro gurmány naleznete na Olivum.cz
V ROCE 2024 DOJDE KE ZMĚNĚ DPH
V příštím roce nás čeká několik změn v sazbě DPH.
Od roku 2024 dojde ke zrušení dvou sazeb DPH. Mění se proto některé formuláře
Finanční správa...
Gastronomické trendy Vánoc 2023
10 chytrých gastronomických trendů pro rok 2023. Jak si můžete udržet náskok před konkurencí v nadcházejícím roce?
Podoba Vánoc 2023? Na pořadu dne je udržitelnost
ánoce...
RECEPT NA RISOTTO
RECEPT NA RPravé italské risotto nemá nic společného s rýžovým pokrmem se zeleninou nebo masem, bohatě zasypaným strouhaným Eidamem a ve školní jídelně podávaným...
Jaké jsou trendy v gastronomií pro rok 2023?
Trendy proč se vůbec musíme zabírat trendy? Je to vlastně něco, co je pro nás měřitelné a ukazuje nám směr kam se posunout?
Houby, kefír...
Papírový doklad o zdravotní způsobilosti k práci v potravinářství je konec.
Potravinářské průkazy skončí
Papírovým dokladům o zdravotní způsobilosti k práci v potravinářství, známým jako potravinářský průkaz, zvoní umíráček. Ve Sněmovně leží návrh na jejich zrušení.
Platnost dokladů mnohdy není...
Praha by totiž mohla přijít o své místo, které je na seznamu Michelin
Myslím si, že je to špatné pro vizuální stránku ČR a marketing zvučných restaurací. Nicméně to není známka horší situace v gastronomií, ale spíše se jedná o to, že restaurace s cílovkou Michelin se obávají odsunu hostů a tím zlevňování pokrmů, co víme, že provoz těchto fine dinning restaurací má vysoká náklady. Snad se to povede dořešit