Veganský losos z mrkve

0
Co takhle vyzkoušet jídla s vůní moře, ale bez ryb? Tento recept je příkladem, jak na to. Pochází z e-booku z webu: ProVeg Česko    
Chcete se stravovat udržitelně a bez živočišných produktů? Milujete ryby a mořské plody a nechcete se jich vzdát? Co takhle vyzkoušet jídla s vůní moře, ale bez ryb? Německá šéfkuchařka Theofano Vetouli připravila 10 lahodných pokrmů, které jsou udržitelnou...
Patříte mezi lidi, kteří si jídlo bez masa nedovedou představit? Anebo se naopak snažíte jeho konzumaci omezit a hledat alternativy? Pravdou zůstává, že produkce masa je poměrně náročná na zdroje a zanechává za sebou velkou uhlíkovou stopu. Jak vykročit...
Rychlé a přitom i snadný recept, jež vás nejen zasytí, ale navíc dodá tělu dostatek energie i potřebné živiny. To je dip servírovaný s čerstvou zeleninou. Skvělá svačinka či lehká večeře do horkých letních dnů.    
Pokud zrovna nepatříte mezi příznivce klasického kravského mléka, nezoufejte. V dnešní době můžete vybírat i z alternativ a sáhnout třeba po mléce ovčím nebo kozím. Na jaře je navíc ke koupi těchto dobrot ten nejlepší čas. Navštivte proto nejbližší ekofarmu a...
Jako základ lahodných svačinek, po kterých můžete sáhnout, když vás během dne přepadne pocit hladu, skvěle poslouží mléčné výrobky. Ať už jde o mléko, sýry, či jogurty, produkty z mléka zkrátka v životě člověka hrají důležitou roli – jsou totiž významným...
Jaro je v plném proudu, vše kvete, je plné energie, a tak se jistě spousta z nás zamýšlí nad tím, jak našemu tělu v tomto období dopřát to nejlepší, abychom byli plní sil. Na přípravu složitých jídel mnohdy nezbývá moc času (vždyť...

Smrž koromilný

0
Nově popsaný druh smrže, hojně rostoucí na záhonech s mulčovací kůrou a štěpkou, vyskytující se v Severní Americe a Evropě (Clowez 2012). Dříve se na podobných stanovištích rostoucí druh smrže nazýval v atlasech jako smrž pražský – Morchella pragensis.    
Pohanka patřila donedávna mezi často opomíjené potraviny. Dnes si i prostřednictvím mouky z ní umleté získává zpět cestu do našich jídelníčků. Hodí se stejně dobře do sladkých i slaných receptů. Pohanka jako taková je přirozeně bezlepková, a navíc má velmi...
Rychlý a jednoduchý recept našich babiček na úpravu hlávkové kapusty. Pokrm se většinou podával samotný, ale dnes si k němu můžeme naservírovat opečenou klobásu nebo volské oko.