Gastronomická psychologie a jídelní lístky. Gastronomická psychologie se nejvíce projevuje na jídelních lístcích. I když se o tom tak nemluví, musí být jídelní lístek pro hosta nejenom informativní, ale i poučný. Ne všichni hosté jsou každodenními návštěvníky restaurací, natožpak těch luxusních. Většina...
V podstatě se s nimi setkáme na celé planetě. Tvoří 12 % celosvětové produkce ovoce, což je řadí na čtvrté místo po banánech, hroznech a pomerančích. Jabloně nejsou na pěstování příliš náročné, a tak není divu, že je nacházíme...
Letošní Vánoce si můžete zpříjemnit s Baileys Chocolat Luxe v novém exkluzivním provedení. Luxusní zlatý design podtrhuje výjimečnost a originalitu oblíbeného likéru a bude skvělým dárkem pro vaši drahou polovičku, kamarádku nebo maminku. Baileys Chocolat Luxe představuje unikátní spojení pravé belgické...
Campari, italský hořkosladký aperitiv, uvedl na trh poslední limitovanou edici Art Labels. Kolekce Art labels šla poprvé do prodeje v roce 2010 při příležitosti 150. výročí Campari a letos vzdává třemi různými etiketami poctu oblíbenému drinku Negroni. Letošní téma „Bez Campari...
Mzdy v plné výši, proplacení půlky nájmu a daňové úlevy. Vláda jednala o pomoci restauracím a barům, které kvůli koronavirové krizi uzavřela do 3. listopadu. Aktuálně.cz získalo návrh opatření, podle kterého by obor gastronomie měl získat výrazné kompenzace. Schválené jsou...
Rozvolnění opatření v souvislosti s pandemií koronaviru s sebou přineslo i otevření restaurací, kaváren a bister. Až desetina podniků ale po karanténě zůstala trvale uzavřena. Vyplývá to z dat společnosti Storyous, která vyvíjí pokladní a manažerské systémy pro gastronomii. „Nejhorší...
ojmy jako koronavirus, Covid-19 či karanténa se již natrvalo zapsaly do našich slovníků i přesto, že jsme je předtím používali velice zřídka, ne-li vůbec. Jaké jsou dlouhodobé dopady koronavirové pandemie na gastronomii, jedné z nejvíce zasažených oblastí? V tomto...
Ztráty se odhadují v řádu desítek miliard korun. Svaz obchodů a cestovního ruchu zaměstnává pouze v cestovním ruchu v České republice kolem 240 tisíců lidí. Nyní jsme se zaměřili na očekávání do budoucna. Gastronomie a hotelnictví pocítily coronavirus astronomicky. Restaurací zavře...
Špičkovou italskou zmrzlinu Grom, která se prodává po celém světě od New Yorku přes Paříž až po Dubaj, si od začátku července mohou vychutnat i čeští zákazníci. V Praze na adrese Václavské náměstí 55 se totiž slavnostně otvírá první gelaterie Grom v Česku.
Každý pokrm má svůj ideální protějšek ze sféry nápojů. Tmavá masa skvěle ladí s červeným vínem, ořechy zase s bílými aromatickými víny. Harmonickým partnerem mušlí, které jsou vyhledávanou delikatesou, je sekt.