Pesto Z Cesnekovych Vyhonku Pacibulek A Chilli Papricky, GASTROINOVACE.cz

Pesto z česnekových výhonků, pacibulek a chilli papričky

Pacibulky mají intenzivní česnekovou chuť a jsou ostřejší než samotné výhonky, jejich rozemletím v poměru 2 :1, 2 díly pacibulek, 1 díl výhonků, si tak můžeme připravit pesto, které zcela nahradí stroužky česneku. Pestem, připraveným podle tohoto receptu, můžeme ochucovat polévky, omáčky, vhodné je i na topinky. Také lze využít i při grilování na potírání masa, ryb…

 

Pacibulky mají intenzivní česnekovou chuť a jsou ostřejší než samotné výhonky, jejich rozemletím v poměru 2 :1, 2 díly pacibulek, 1 díl výhonků, si tak můžeme připravit pesto, které zcela nahradí stroužky česneku. Pestem, připraveným podle tohoto receptu, můžeme ochucovat polévky, omáčky, vhodné je i na topinky. Také lze využít i při grilování na potírání masa, ryb…

Pacibulky mají intenzivní česnekovou chuť a jsou ostřejší než samotné výhonky, jejich rozemletím v poměru 2 :1, 2 díly pacibulek, 1 díl výhonků, si tak můžeme připravit pesto, které zcela nahradí stroužky česneku. Pestem, připraveným podle tohoto receptu, můžeme ochucovat polévky, omáčky, vhodné je i na topinky. Také lze využít i při grilování na potírání masa, ryb…  Read MoreReceptyOnLine.cz – kuchařka, recepty a inspirace

Z česnekových výhonků i s pacibulkami, lze vyrobit i pesto, které pak můžeme použít všude do pokrmů, kam patří česnek. Hodí se do polévek, bramboráků, pod maso atd. Pesto z klasického česneku má větší ,,říz,, než dnes populární pesto z medvědího česneku.

Ingredience:

500 g česnekových výhonků i s pacibulkami
3 dl slunečnicového oleje
  sůl


Postup:

  1. Výhonky opláchneme a pokrájíme na 3-4 cm kousky
  2. Do mixéru nalijeme slunečnicový olej, zapneme mixér a postupně přihazujeme výhonky, až vznikne hustá kaše, kterou podle chuti přisolíme
  3. Pesto nalijeme do skleniček, vršek zalijeme olejem, zavíčkujeme a uchováváme v lednici.

 

 

 

Creative Commons License
Except where otherwise noted, GASTROINOVACE.cz by FEKIGRAM is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.